Wales: Resterna av ett monument skulle ha tillhandahållit stenarna till Stonehenge

Stonehenge är en neolitisk plats belägen nära Amesbury, England. Det är ett monument som består av en cirkulär uppsättning kolossala stående stenar som övervinns av konsekventa horisontella förbindande överliggare, av vilka några är på hög höjd och är ett av de äldsta kända trilitiska systemen. Men var kommer megaliterna som utgör den neolitiska platsen Stonehenge ifrån? Det verkar, enligt en mycket färsk studie, som att några av stenarna på Amesbury-platsen kommer från ett fornminne i Wales.

Studien som beskriver detta fantastiskt fynd publicerades på sidorna i den berömda tidningen Cambridge Core av ett team av forskare frånUniversity College London. I sitt arbete talar de brittiska forskarna om konkret möjlighet som avser det faktum att stenar som används för uppförandet av monumentet av Stonehengehar hittats från ett fornminne inbyggt Wales.

I själva verket, enligt forskare, några av de blå och grå stenar av Amesbury-platsen flyttades över en migration. Regionen för Waun Mawni Wales, där detta antika monument finns, åtminstone fram till 3 000 f.Krdet var ett ganska viktigt och befolkat område tills aktiviteterna upphörde och människorna i denna region migrerade till sydväst i dagens England. Det var förmodligen runt den här tiden som några av stenarna som användes för detta monument i Wales var “återvunnet”För att sedan bygga Stonehenge, som ligger i sydvästra England.

Det är verkligen en upptäckt Intressant som visar hur några av megaliterna från Wales, ganska långt från Amesbury, har lyckats nå platsen för Stonehenge.

Relaterade Artiklar

Back to top button