VPN-router vs VPN på enheten: För- och nackdelar

Vad är en VPN-router

A vpn-router eller en router med VPN är i grunden en enhet som innehåller dessa typer av verktyg. Detta ger oss en rad fördelar, som vi kan föreställa oss. Men det har också sina komplikationer, särskilt för mindre expertanvändare eller de som vill använda sporadisk användning av den här typen av tjänster.

Det finns routermodeller som låter dig ha en inbyggd VPN. I grund och botten är det en mjukvara, en konfiguration, som gör det möjligt att använda den här typen av anslutningar. Många tillverkare integrerar redan den här typen av tjänster i enheten, medan andra tillåter tillägget.

Fördelar med en VPN-router

Vilka är de positiva aspekterna av ett VPN på routern? Förmodligen är huvudpoängen att det tillåter flera enheter att vara ansluten till denna router och anslutningarna går via VPN-tjänsten. Vi behöver inte installera den här tjänsten i var och en av enheterna, så vi sparar tid, vi vinner på komfort och praktiska egenskaper. Vi måste bara lämna den installerad i routern och ansluta från vilken dator som helst. I slutändan skyddar vi flera enheter på ett ställe.

Det bör också nämnas att det erbjuder en större konfigurerbarhet och alternativ. Detta är något som för mer expertanvändare kan vara mycket intressant för att kunna kontrollera sitt nätverk.

De säkerhet är också högre. Genom att kryptera anslutningen från routern får du bättre kontroll över datautgående.

Nackdelar med en VPN-router

Det finns dock även negativa . En av dem är bristen på kompatibilitet. Tänk på att inte alla routrar accepterar installationen av ett VPN. Vi kan stöta på en enhet som inte tillåter detta.

Svårigheten för mindre sakkunniga användare måste också beaktas. Det handlar inte bara om att installera en app på din mobil eller dator. I det här fallet kräver det viss konfiguration, även om det inte är särskilt komplicerat.

Kostnaden är en nackdel. Det är sant att en bra VPN-tjänst också kommer med en kostnad, men en router med kapacitet för den här typen av verktyg måste ha en viss kvalitet och det innebär att köpa en som kostar mer än vanliga routrar.

Vad är ett VPN på enheten

Å andra sidan har vi vad vi kan kalla en VPN på enheten . I grund och botten är det programmet som vi kan installera på vår mobil eller dator och genom vilket vi ansluter oss genom den här typen av tjänster.

Det är något väldigt närvarande i vårt dagliga liv. Många användare har den här typen av program på sina datorer och det är något som ständigt ökar. Vi har många alternativ tillgängliga för oss.

Till skillnad från föregående fall måste vi den här gången installera ett program på var och en av enheterna som är anslutna till Internet i ett nätverk.

Fördelar med ett VPN på enheten

Vilka är de främsta positiva? Utan tvekan enkel användning är en av nycklarna. Vi måste helt enkelt installera programmet på vår dator och ansluta. Vi kommer även att ha ett stort antal alternativ som kan anpassas efter vad vi söker, både gratis och betalda.

Vi kan också använda olika verktyg på varje enhet. Vissa kan erbjuda oss ytterligare säkerhet, annars kan vi ha mer bandbreddskapacitet, fler servrar tillgängliga osv.

Dessutom är en annan viktig fördel att vi kommer att kunna ansluta med den här enheten på vilket nätverk som helst. Det spelar ingen roll om vi är långt hemifrån, om vi reser kommer vi att kunna surfa krypterat med denna programvara.

Nackdelar med ett VPN på enheten

Bland de negativa punkterna kan vi nämna att vi måste installera en VPN-app på varje maskiner. Dessutom kanske vissa datorer inte stöder denna typ av programvara eller utbudet som finns är inte särskilt stort.

Vi kommer inte att ha så många alternativ när det gäller säkerhetsinställningar.

Relaterade Artiklar

Back to top button