Voyager: sonden fick en signal i rymden

Sonden Voyager 1 sändes ut i rymden av NASA nu för 44 år sedan; Under hela denna tid har denna mekaniska utforskning fortsatt att sända de signaler som den har plockat upp på sin oändliga resa till vår. Under sin resa Voyager 1som förväntas fortsätta till 2025 när den radioisotop termoelektriska generatorn inte längre ska kunna driva den, har rymdfarkosten samlat in viktig data om flera himlakroppar.

Bland dessa Sol, Jupiter Och Saturnus sedan in på området av heliopausen; denna term indikerar den del av utrymmet där solvind det blockeras av det så kallade interstellära mediet. De interstellärt medium det är en speciell del av rymden där den massiva närvaron av gas och damm hindrar solvinden från att röra sig framåt.

Voyager: Ett konstant hum som uppfattas av rymdfarkosten

Precis under korsningen av detta område, långt bortom vårt solsystem, började ljudet uppfatta ett konstant bakgrundsljud som lockade forskarnas uppmärksamhet. På tal om just denna signal, doktorand vid Cornell; dessa är hans ord: “”; lägg sedan till att: “”.

Ett genombrott som kan hjälpa forskare att bättre förstå hur interstellärt medium och den solvind interagera med varandra. Att bättre känna till solvindens egenskaper kan då leda till många nya möjligheter; man bryter användningen av solvinden som energikälla för våra rymdskepp.

Relaterade Artiklar

Back to top button