Volkswagen presenterar sin ikoniska T7 Multivan i en laddhybridversion

Volkswagen T7 © Volkswagen

Den tyska tillverkaren presenterade 7:ane generation av sin skåpbil, T7, och den kommer att erbjudas i en plug-in hybridversion. Utseendet är reviderat, men det ursprungliga konceptet från 50-talet behålls.

Således finns modellen i en Caravelle-version för transport av flera passagerare samt i en bruksbilsversion med Transporter. Versioner utrustade för fritid och kända som Kalifornien kommer att följa strax efter.

Läs också:
I Frankrike är mer än 50 % av de elektrifierade bilarna som säljs laddhybrider

Med T7 tar skåpbilen ett kliv in i framtiden

Om generationerna har varit sammanlänkade i snart 70 år nu tar den nya versionen ett kliv framåt designmässigt. Vi hittar avtrycket av ID-serien på dess framsida. Utseendet är strömlinjeformat, sidoflankerna är markerade, vilket ger mer dynamik till den övergripande linjen.

T7, som här presenteras i sin Multivan-version i en tvåfärgad färg som verkligen framhäver den, har fortfarande sina skjutdörrar. Skenan på dessa är inbyggd i spåret som täcker hela fordonets längd med start från strålkastaroptikens vinkel för att nå bakljusen som här intar ett horisontellt läge utan motstycke på de olika generationerna av Combi.

Det smala gallret toppas av en ljuslist som förenar strålkastarglasen på vardera sidan. Den visade versionen är försedd med 19” lättmetallfälgar.

Läs också:
Nya bilder på Microlinos lilla elektriska

Digital kommer ombord på Transporter T7

Om linjen har granskats på djupet, ser interiören också sin design reviderad. Fordonet behåller sin lekfulla sida med stort innerutrymme och stor modularitet. Instrumentpanelen har en ny, helt digital 10,3-tums instrumentpanel som redan setts på senaste generationens Volkswagen Golf.

Instrumentbrädan pryds av en andra skärm, i ett centralt läge, 10 tum och pekskärm, för att styra fordonets olika funktioner och infotainmentutrustningen ombord.

Nya T7 är baserad på den tyska koncernens MQB modulära plattform. En plug-in hybridversion kommer att erbjudas på denna nya generation. Den är baserad på en turboladdad bensinenhet. Den totala effekten kommer att nå 215 hästkrafter och fordonet kommer att ha ett 13 kWh batteri. En konfiguration som påminner om den hos Passat GTE.

Källa: cnet

Relaterade Artiklar

Back to top button