Volkswagen jämför dess el och dess termik: priset per kilometer är tydligt

Test-Volkswagen-ID.4-GTX

Volkswagen, som nu är engagerad i ett allt mer intensivt lopp för övergången till elfordon, vidarebefordrade data från en studie som jämför kostnaden per kilometer av elektriska fordon
och motsvarande dieslar.

Påminn inte VAG-gruppen om att de fortfarande är den största tillverkaren av termiska fordon i världen. Det tyska varumärket, fast beslutet att påverka konsumenterna, har just förmedlat en oberoende studie från tidningen Auto Zeitung. Studien bestod av att testa olika diesel- och elektriska stadsjeepar från flera tillverkare, välja de närmaste modellerna för att få fram en jämförelse av de totala kostnaderna för att äga och använda dessa fordon.

Elbilar som är billigare att använda… och att köpa

Volkswagen har därför antagit de uppgifter som publicerats av Auto Zeitungproducerar sin egen jämförelsetabell och fokuserar på de varumärken som ägs av VAG-gruppen (VW, Škoda och Audi i detta exempel).

Auto Zeitung av VW © Volkswagen

Resultatet är tydligt: ​​förutom att vara billigare att använda på lång sikt är elfordon nu i alla fall billigare att köpa än motsvarande diesel. För den totala användningskostnaden uttryckt i euro per 10 000 kilometer per år kan skillnaden överstiga 50 % till nackdel för diesel. Detta är till exempel fallet med en Škoda Kodiaq TDI mot en Enyaq iV.

Förändringen är nu

Uppgifterna som används av Auto Zeitung gäller dock endast den tyska marknaden, som inte nödvändigtvis bär samma kostnader och skatter som sin franska motsvarighet. Volkswagen valde att inte ta med underhållskostnader i sin tabell, till skillnad från lokala medier. En data som inte ändrar det slutliga resultatet.

Volkswagens vd Herbet Diess skyndade sig att vidarebefordra inlägget på sitt LinkedIn-konto med kommentaren: ” Det är dags att byta. Ett engagerat uttalande för VD:n för koncernen, vars 96% av försäljningen fortfarande tillhandahålls av dess klassiska termiska modeller.

Om samma ämne:
Nej, övergången till elbilen kommer inte att ta bort 30 000 jobb hos Volkswagen

Källa: Electreck

Relaterade Artiklar

Back to top button