Volkswagen ID.8 presenteras

Fram GTX © Volkswagen

En ny modell kommer att komplettera sortimentet av elbilar från Volkswagen. Planerad till senast 2025 kommer den tyska tillverkarens framtida stora SUV att få namnet ID.8 och kan finnas tillgänglig i en version med tre sätesrader.

Det var under presentationen av varumärkets strategiska plan för några dagar sedan som Herbert Diess, vd för Volkswagen, indikerade ankomsten under de kommande åren av en stor SUV med en storlek nära Atlas, en version avsedd för den amerikanska marknadsföra.

Läs också:
Jeep siktar på ett nollutsläppsfordon per kategori till 2025

ID.8 kommer att jaga på Model X-land

Med en storlek lika imponerande som Atlasen, som har en längd på mer än 5 meter, och sannolikheten att erbjuda upp till tre rader platser, därför minst sju platser, kommer den nya ID.8 att jaga på marken av de första stora elektriska SUV:arna som finns eller kommer att finnas på marknaden när de släpps.

ID.8 kommer att konkurrera med Teslas Model X, framtida BMW iX och Audi e-Tron. Den kommer att komplettera ett ständigt växande elektriskt utbud från den tyska tillverkaren och kommer att marknadsföras tillsammans med ID.3, den elektriska kompakten med en storlek nära en Golf, och ID.4, SUV:n större i storlek. Utbudet kommer då också att kompletteras med SUV-kupén ID.5 och den nya SUV ID.6 som presenterades på Shanghai Motor Show i våras.

Läs också:
Den ikoniska sportbilen Ford GT40 kommer att ha sin elektriska version

Vilka motorer kan man förvänta sig på ID.8?

Volkswagens ID-familj har hittills utgått från MEB-plattformen. Om den nya ID.8 också använder den kan vi anta att vi kommer att hitta element på den som redan är kända från resten av sortimentet. För närvarande har tillverkaren inte gett några detaljer på denna punkt. Men med tanke på den imponerande storleken på den framtida SUV:n kommer märket säkerligen att förlita sig på de mest kraftfulla motorerna och på det 77 kWh-batteri som finns tillgängligt på ID.4.

ID.8 förväntas komma ut på marknaden före 2025 för att hjälpa Volkswagen att nå sitt mål att erbjuda ett komplett utbud av elbilar då. Det återstår också att se på vilken marknad ID.8 kommer att erbjudas: Volkswagen Atlas, till exempel, marknadsförs inte i Europa, dess stora storlek passar inte riktigt för europeiska städer.

Källa: CarWow

Relaterade Artiklar

Back to top button