Volkswagen ID.5 förarhjälpmedel ger perfekt resultat i Euro NCAP-testet

Test-Volkswagen-ID-5-GTX © Soufyane Benhammouda för Clubic

Detta är utmärkta nyheter för den tyska tillverkaren Volkswagen. Dess senaste elektriska modell, denID.5får maxpoängen 5 av 5 i trafiksäkerhet.

Denna mycket positiva bedömning har just offentliggjorts av European New Vehicle Assessment Program (Euro NCAP).

Volkswagen närmar sig Teslas säkerhetsnivåer

ID.5 är den senaste 100% elektriska modellen som Volkswagen erbjuder, och säkerhetsmässigt uppfyller den i stort sett förväntningarna. Under sin granskning av Euro NCAP fick det tyska företagets elektriska coupé-SUV utmärkta 5/5.

I detalj får ID.5 35,6 poäng för skydd av vuxna (93 % av det maximala möjliga), 44 poäng för skydd av barn (89%), 41,3 poäng för skydd av känsliga användare (cyklister och fotgängare) av vägen ( 76 %) och 13,6 poäng i förarsäkerhetsassistans (85 %). Prestationer som är mycket hedervärda, i synnerhet när det gäller att skydda personer inne i fordonet vid kollisioner och potentiella uttag, men också när det gäller att förhindra kollisioner, hastighet eller till och med upprätthålla förarens uppmärksamhet.

ID.5 är därför inte så långt från andra modeller för att få ett jämförbart betyg som Tesla Model 3. Den senare får 96 % i skydd av vuxna, 86 % i skydd av barn, 74 % i skydd av utsatta trafikanter och 96 % i säkerhetshjälp. Väntar nu på recensionen av Model Y, en av konkurrenterna som Volkswagen riktar sig till med sitt ID.5.

Om samma ämne:
Volkswagen återupplivar sin Scout terrängbil; i elektriskt uppenbarligen, som ett nytt märke

Källor: Carscoops, Euro NCAP

Relaterade Artiklar

Back to top button