Volkswagen drar tillbaka över 10 000 elfordon från ID-serien, problem med …

L’ID.4L’ID.5 och denID.3 var jag bästsäljande batteridrivna elfordon från Volkswagen under första halvåret 2022.

Men enligt uppgift är ID-serien har stött på flera problemeftersom Volkswagen nu står återkallar cirka 10 000 enheter av de elektriska modellerna ID.3 och ID.4 över hela världen.

Återkallelsen rapporterades först av nextmove, ett tyskt elbilsuthyrningsföretag, som sa att det fanns “” i cellerna av fordon ID.3 och ID.4 och att “”

För service måste återförsäljare kontakta kunder och felaktiga batterimoduler de kommer att ersättas vid behov.

En talesperson för Volkswagen sa att företaget kommer att släppa ett uttalande om återkallelsen. I april, Volkswagen drog över 200 000 modeller ID.3 och ID.4 för felaktig programvaruinstallation.

Företaget sa nyligen att det erbjuder kunder i utvalda regioner möjligheten att schemalägga en personlig provkörning SUV ID.4 Flankerad av Alexa, den virtuella assistenten för Amazon.

Nya batterifabriker

Separat tillkännagav Volkswagen den 26 september ett joint venture på 2,9 miljarder dollar av batterikomponenter medbelgiskt företag av Umicore-material med syfte att producera material för batterier för 2,2 miljoner bilar helt elektriskt årligen i slutet av decenniet.

PowerCo, det nya företaget för Volkswagen Group batterieroch Umicore “”, sade företagen.

Produktionen förväntas starta 2025 i den första Volkswagen batterifabrik i Salzgitter, Tyskland. Volkswagen har uppgett att man vill det minst 70 % av sina europeiska intäkter kommer från elbilar till 2030.

Relaterade Artiklar

Back to top button