Volkswagen avslöjar sin ID.5: en elektrisk SUV för att attackera Tesla Model Y?

Volkswagen ID.5 © © Volkswagen

Det är officiellt, ID.5 ansluter sig till flottan av elbilar från Volkswagen. Det tyska företaget presenterade fotografier från alla vinklar av denna nya modell den 3 november.

Även om dess marknadsföring bör lanseras under våren 2022, är dess pris ännu inte känt, men bör vara högre än ID.4.

Ett nytt tillskott i ID-familjen

ID.5 är namnet på den nya elfordonsmodellen från Volkswagen. Den här gången erbjuder företaget Wolfsburg (Tyskland) en coupé-SUV. Och lika mycket att säga att hundar inte gör katter, för stilmässigt är vi nära att para ihop med ID.4, förutom taklinjen och fordonets bakdel, med designen på skölden och lysdioden lampor. Koncernens vd, Ralf Brandstätter, beskriver å sin sida ID.5 som ” elektrisk, sportig och elegant “.

Inuti ser det återigen ut som i en ID.4, med en liknande instrumentpanel inom ID.5. När det gäller måtten så måste man också nitplocka för att hitta en verklig skillnad, eftersom ID.5 bara är 12 mm mindre än ID.4 vad gäller höjden. Angående bagageutrymmet har den en kapacitet på 549 liter, 6 mer än sin lillasyster. Det räcker med att säga att vi inte förlorar förändringen.

Tre versioner av ID.5 bör släppas ut på marknaden. Den första, kallad “Pro”, erbjuder en 128 kW (174 hk) motor, nästan motsvarande standard ID.4. “Pro Performance”-versionen erbjuder en effekt på 150 kW (204 hk), medan GTX-finishen, som på ID.4 GTX, tillåter, via två motorer, att nå 299 hästkrafter och en 0 till 100 km/h på 6,3 sekunder. Enligt CaradisiacGTX bör ändå begränsas till 180 km/h, för att inte inkräkta för mycket på dess autonomi.

Volkswagen vill befästa sin position som den ledande fordonssäljaren i Europa

Volkswagen ID.5 vill dra nytta av den europeiska attraktionen för SUV:n och den saftigt växande elmarknaden, och Volkswagen ID.5 kan mycket väl bli en rival till Tesla Model Y, stjärn-SUV:n i det amerikanska företagets framtida Berlin Gigafactory. . Och av goda skäl finns det flera punkter av konvergens mellan modellerna. Inredningen, enkel och stilren, ger den centrala pekskärmen en stor plats på båda modellerna.

På autonomisidan ska Performance- och Long Autonomy-versionerna av Model Y, med 480 km respektive 505 km WLTP som meddelats av Tesla, korsas med 480 km (GTX-versionen) och 520 km WLTP för de andra versionerna av ID.5 , enligt Volkswagen. Modell Y:s batteri, på 75 kWh, liknar nästan det i ID.5, meddelat på 77 kWh.

Slutligen bör nya Volkswagen prismässigt ha ett pris som är högre än sportversionen av ID.4 (52 450 euro) enl. Caradisiacvilket inte är så långt från priserna på versionerna Long Autonomy (59 990 euro) och Performance (66 990 euro) av Tesla Model Y. Och du, vad tycker du om Volkswagen ID.5?

Källor: Caradisiac, Electrek, turbo

Relaterade Artiklar

Back to top button