Volkswagen återkallar nästan 120 000 laddhybridbilar i Europa på grund av brandrisk

Skoda Superb iV Sportline © Jérôme Cartegnini

Om du äger en Volkswagen plug-in hybrid tillverkad mellan 2019 och 2022 kan ditt fordon mycket väl bli föremål för en återkallelse från tillverkaren.

Drygt 118 000 plug-in hybridbilar från Volkswagen Group utgör faktiskt en brandrisk.

Audi, Seat och Skoda återkallar också en del av sin flotta av PHEV-bilar

Den 4 april 2022 tillkännager Volkswagen-koncernen att de driver en betydande återkallelse av plug-in hybrider för att bevara sina användare. Orsaken är en felaktig säkringspotential. Detta skulle då kunna stå emot överspänningarna mycket mindre och skulle skapa risk för brand i batteriet. För att lösa detta problem vill Volkswagen i synnerhet bättre isolera säkringsboxen på de berörda fordonen.

Närmare bestämt finns en stor del av dessa bilar på europeisk mark. Bara för märket Volkswagen påverkas 42 300 enheter över hela världen, inklusive nästan 26 000 bara i Tyskland. Det finns Arteon-, Golf-, Passat- och Tiguan-modeller som tillverkats mellan 2019 och 2022 i partiet av återkallelser.

Men andra företag inom Volkswagen-gruppen som tillverkar laddhybrider mobiliseras också. Vi inkluderar Audi, med 24 300 exemplar av A3 och Q3 för år 2021. Fortfarande för årgången 2021 återkallar Skoda även 22 000 Octavia iV- och Superb iV-modeller. Slutligen berörs även Seats laddhybrider, utan att ytterligare detaljer ges tills vidare.

Om samma ämne:
20 % av bilarna som såldes i februari var el- eller laddhybrider

Källa: Elbilsrapport

Relaterade Artiklar

Back to top button