Vodafone: var uppmärksam, ett meddelande räcker för att hitta dig själv utan pengar på ditt konto

Oavsett om du gillar det eller inte, är internet ständigt igensatt hacker redo att attackera de mest naiva offren genom nätfiske, smishing och så vidare och så vidare. Men livet går vidare på samma sätt, det viktiga är att alltid vara på sin vakt mot de som är användarnas värsta fiender. I det här fallet telefonoperatören till vem var uppmärksam är Vodafone. Det verkar som att bakom det välkända namnet har gömt sig för några veckor sedan grupp av bedragare inte illa att du använder förslaget om en uppgradering som en ursäkt till 5G och möjligheten att använda vissa tjänster (för närvarande betalda) gratis med passagen.

Vodafone: hur bluffen som har cirkulerat i några dagar fungerar

Den nya Vodafone-bluffen är baserad på en koden skickas via meddelande från operatören själv till det nummer som han ringer på för att infoga det i registret. Det falska företaget på frågan “kommer helt enkelt att svara med ett”. Då kommer detta att be om att få gå med snabbt med tanke på förnyelsen daterad den 4 augusti (fel datum), och här kommer offrets tvivel att utlösas.

Så, hur ska man bete sig? För det första att blockera omedelbart numret som samtalet kom från e kontakta kundtjänst av telefonoperatören för eventuella förtydliganden. När det kommer till misstänkta meddelanden eller samtal är det i alla fall alltid bra att inte svara. Det måste dock också sägas att inte alla okända nummer döljer bedragare, så när du är osäker, håll alltid en fast näve och låt dig aldrig övertygas av vackra ord.

Relaterade Artiklar

Back to top button