Vodafone Curve recension: den smarta spåraren med V-Sim

Om medel av föremål som tappa bort varje månad överstiger det 2-3 enheter, du faller helt i kategorin användare som kan behöva en enhet av denna typ. är en smart spårare med virtuell sim Integrerad Vodafone som kommer att kunna sätta stopp för den tragiska listan över föremål som går förlorade med tiden. Det är många läge tillgängliga för oss användare som kan hålla reda på allt som kan vara så viktigt att det inte går förlorat. Så många sätt, så mycket design, men de är inte alla rosor. Låt oss ta reda på mer i den här djupgående granskning!

Design

Så snart förpackningen öppnas kommer ett element fram överväldigande bortom formen, färgen och den allmänna designen för denna enhet: dess vikt. Vi pratar om bara 30gmen i en så liten och kompakt anordning är det i alla fall en riklig vikt. Speciellt om vi tror att en hypotetisk uppsättning nycklar (jag tar som exempel en jag har till hands) väger cirka 60g, med en prydnadssak och 4 medelstora nycklar. , lite mindre om det används för en väska, ryggsäck eller andra stora och skrymmande material.

Men låt oss gå vidare till riktig design: vid första anblicken den vackra grå färg som vänder mot ljusblåttdet är en gyllene band som på ett behagligt sätt kompletterar kombinationen av färger. Går vidare till storlek, med en tjocklek på ca 1 cm det är en diameter ca 4 cm den håller bra i handen, för kompakta mått och anpassningsbar till många situationer. Finns även inuti förpackningen extra yttre gummi för att ändra standard utan krok.

På baksidan finner vi en proprietär kontakt för laddning. Synd för detta lilla element som tvingar oss att ladda enheten endast med kabeln som säljs tillsammans med spårare: a USB typ C det skulle ha varit mer funktionellt och omedelbart vid normal användning. Slutligen, den IP67 certifiering som skyddar den från vatten och atmosfäriska element, om än inte i längden som en IP68.

Funktionalitet

Ett smart spårare är en enhet som använder tekniken inuti för att rapportera positionen för ett föremål, eller en person, helt enkelt inom räckhåll för en smartphone, i ett enkelt, intuitivt och nästan omedelbart sätt. I detta fall Vodafone Curve uppnår målet tack vare en virtuell sim integrerad i enhetentack vare vilken det är möjligt att spåra enheten under många olika förhållanden.

Med GPS, LBS, Wi-Fi och Bluetooth, är utbudet av anslutningar mer än tillräckligt för att garantera en bra nivå av precision och noggrannhet. När nätverket inte är tillräckligt för att ge en stark och exakt signal kommer enheten automatiskt att växla till LBS eller Wi-Fi för att säkerställa minimal drift för användaren. Det finns fyra lägen tillgängliga för användaren:

 • Energisparläge (varaktighet på ungefär en vecka med positionsuppdatering var 30:e minut);
 • Dagligt läge (batteritid på ca 5 dagarmed uppdatering av positionen var 30:e minut);
 • Prestandaläge (batteritid på ca Tre dagar med positionsuppdatering var 5:e minut);
 • Spårningsläge i realtid (uppdaterad position var 5:e sekund och bara för 15 minuter).

Bra spårning utomhus-med en noggrannhet för en radie på några meter, mindre än så inomhus-, för vilka (ibland) felen når en fasförskjutning på flera kilometer bort. Förmodligen på grund av bristen på anslutning i området där jag bor, är situationen inne i huset nästan kritisk, med positionen uppdaterad på cirka 2-3 minuter (mot standarden 5-10 sekunder), och en noggrannhet långt ifrån att vara användbar .

Å andra sidan är möjligheten att ställa in anpassade zoner utmärkt drift och spårning av. Genom att ställa in ett område direkt från kartan kommer vi att kunna ta emot ett meddelande när enheten går in i eller lämnar det området, för selektiv och exakt övervakning under alla omständigheter.

App och prenumeration

Men låt oss komma till två extremt viktiga aspekter. Det antar vi Vodafone Curve det kostar 30 €. Inuti kommer du inte att kunna lägga en sim av din egendom, eftersom den innehåller en Vodafone v-sim och följaktligen för att fungera kommer den att behöva en årlig prenumeration. Enbart konfigurationen kräver aktivering av prenumerationen, tillgänglig i två olika konfigurationer:

 • 29,90 € för ett år;
 • 49,90 € för två år.

Vid köp får du 3 månaders gratis användning ingår i paketet, men då måste du också ta hänsyn till kostnaden för det abonnemang som krävs för dess drift. 2,50 € per månad med en årsprenumeration och 2,10 € per månad med en tvåårsprenumeration. En siffra som allt som allt är rimlig att använda, speciellt om detta kommer att spara dig förlust av värdesaker.

Som sagt, ansökan Vodafone SmartApp finns tillgänglig för nedladdning inom Play Butik ellerApp Store, utan extra kostnad. Det fungerar mycket bra och ger oss en exakt och funktionell översikt över alla dess funktionssätt, inklusive spårarens realtidsbana, en historik över platsuppdateringar och alla inställningar relaterade till driftsätt, uppdatering och inställning av områden.

Slutsatser

Kort sagt, 30 € för att köpa den och i genomsnitt drygt 2 € per månad för att säkerställa att den fungerar. Det är en utgift som bara är värd att göra om du är särskilt slarvig eller om du tror att du kan dra nytta av dess användning.vilket sparar på föremål som du inte har tappat bort i framtiden. Fungerar bra utomhusmed utmärkt precision, mindre inomhus, särskilt om ditt område inte är väl täckt av Vodafones nätverk. Detta är ett element att ta hänsyn till, speciellt för frågan om att ställa in zonerna, som annars kommer att fungera i pass och start.

Vodafone Curve

29,90 €

Vodafone Curve

Utomhusspårning

9,0/10

Spårning inomhus

5,5/10

Proffs

 • Bra självständighet
 • Fin design
 • Fantastisk utomhusspårning
 • Rättvist pris
 • IP67

Mot

 • Vikt
 • Spårning inomhus
 • Proprietär batteriladdare

Relaterade Artiklar

Back to top button