vivo: en 5x periskopisk zoom skulle utrusta varumärkets framtida NEX 5

Vivo NEX 3 © Vivo

Mitt i rykten om nästa smart telefon från vivo, NEX 5, sitter en 5x periskopzoom.

Under detta imponerande namn finns faktiskt en teknik som redan är känd, men alltid trevlig att upptäcka på ett tekniskt blad.

Vad är en periskopisk zoom?

Om du inte känner till termen än, kanske du tror att vivo har den otroliga framtida innovationen i världen av smartphonefotografering, enligt de senaste läckorna. Men du bör veta att vissa smartphones redan använder det, som Huawei P40 Pro som släpptes 2020 eller mer nyligen Samsung Galaxy S21+, för att nämna några. Men faktum kvarstår att integration i en smartphone till “innehållspriset” förblir goda nyheter för marknaden.

Periskopisk zoom x5 VIVO NEX 5 © Okänd författare

Fördelen med att integrera en periskopisk zoom i en smartphone är tydlig: att få finess. Till skillnad från en mer klassisk optisk zoom är periskopet byggt horisontellt under smarttelefonen. Staplingen av linser och speglar görs därför inte längre nerifrån och upp, utan från vänster till höger (eller vice versa). Andra fördelar finns på programmet med den här typen av material: liten eller ingen linsförvrängning och framför allt bättre kvalitet.

Vad mer vi vet om vivo NEX 5

Tekniken bakom kameran i vivo NEX 5 är inte den enda data som läckt. Enligt Digital chattstation, skulle varumärkets framtida smartphone vara utrustad med en Snapdragon 8 Gen 1, den bästa mobila konsumentprocessorn för tillfället. Skärmen på enheten kan under tiden vara ganska massiv med en diagonal på 7 tum (gamla rykten talade om 6,78 tum) och det hela kunde vara vattentåligt.

På batterisidan har de enda informationsläckorna för tillfället rört trådlös laddning som kan nå 50 W. Även här talade gammal information snarare om 40 W.

Källa: GSM Arena

Relaterade Artiklar

Back to top button