Vit efter behag: här är färgen som kan bekämpa klimatförändringarna

Vid Purdue University har bestämt sig för att prenumerera på Guinness rekordbok, forskarna har faktiskt skapat en vit färg, men så vit att nästan alla solens strålar som träffar den reflekteras, ett element i sig som är karakteristiskt för vitt, men som i det här fallet tas till det yttersta.

Enligt forskarna är detta en stor prestation, särskilt sett ur klimatsynpunkt, att mycket vitt vitt skulle kunna användas för att bekämpa växthuseffekten eftersom det också reflekterar solens strålar.

Projektet

Allt började för sju år sedan, när teamet satte som mål att spara el men samtidigt kampen mot klimatförändringarna, så idén om en färg som i huvudsak isolerade en byggnad från solens strålar föddes.

Forskarna i Ruan insåg att ju mer färgen blev reflekterande, desto mer blev den vit, vilket skapade en färg som kan reflektera 98,1 % av solstrålningen som träffade den, en faktor som fick en viss yta att utstråla mer värme än den. fick en del av sig själv, vilket i princip ledde till att den svalnade med hänsyn till den omgivande miljön utan att förbruka energi.

Två grundläggande element har tänkt på att göra denna färg så vit: bariumsulfatpartiklarna, som redan används i kosmetiska och fotografiska företag, och deras dimensioner, i synnerhet dimensionernas variationsspektrum, som om det är högt tillåter partiklarna att absorbera ett bredare spektrum av solstrålning.

Relaterade Artiklar

Back to top button