Visual Studio Code kan nu användas direkt i en webbläsare

Visual Studio Code logotyp © Microsoft

Microsoft presenterade en version för Navigatör
av Visual Studio Code.

Kodredigeraren kommer i en lättare version, men har många alternativ från skrivbordsversionen.

En lättare version

Det finns redan flera sajter som erbjuder en komplett webbläsarbaserad kodredigerare, men Microsoft har nu lagt sin sten till byggnaden genom att erbjuda en webbversion av Visual Studio Code. Den skapades för att göra det möjligt för utvecklare att enkelt och snabbt skapa eller ändra kod, särskilt på maskiner med låg effekt där det inte är lätt att installera programvaran, som Chromebooks.

Tack vare API Tillgång till filsystem, som stöds av Edge och Chrome, kan webbläsare komma åt lokala filer och mappar, samt spara gjorda ändringar. För webbläsare som ännu inte är kompatibla är uppgiften svårare. Det kommer bara att vara möjligt att ladda upp en fil åt gången och för att behålla en ändring måste du ladda upp filen igen i dess modifierade version. Du kommer också att kunna ändra och komma åt filer eller mappar som finns i ett GitHub-förråd.

Förvänta dig dock färre funktioner än i mjukvaruversionen. Till exempel är konsolen och felsökaren inte tillgängliga på grund av webbläsarbegränsningar. Vissa språk kommer inte heller att kunna dra fördel av alla tillgängliga alternativ i en lokal installation, men grunderna, som syntaxmarkering, kommer fortfarande att finnas. Om du är en Python-, JavaScript- eller TypeScript-utvecklare får du en rikare upplevelse, med syntaxfeltips och autokomplettering. För JSON-, HTML-, CSS- och LESS-filer är upplevelsen nästan identisk med den på skrivbordsversionen.

Enklare samarbete

Funktioner har behållits på webbversionen, såsom kosmetiska tillägg, de för syntaxmarkering eller till och med för kortkommandon. Med synkronisering av VS-kodinställningar är allt du behöver göra att logga in på ditt Microsoft-konto eller GitHub för att hitta dem i din webbläsare. Företaget säger att fler och fler tillägg kommer att bli kompatibla med tiden.

Webbversionen använder de möjligheter som URLs erbjuder för att tillåta skapare av tillägg, och i synnerhet av teman, att erbjuda en testversion. Med hjälp av anpassade webbadresser kommer det att vara möjligt att njuta av en version av VS Code med alla funktioner i ett tillägg utan att behöva installera det i ditt projekt. Att starta en samarbetssession med Live Share kommer att bli enklare, tack vare en enkel länkdelning, utan att gästen behöver installera programvaran på sin enhet.

Visual Studio Code för webben är redan tillgänglig för alla användare och, eftersom den fortfarande är i förhandsvisning, förväntar vi dig många förbättringar under de kommande månaderna.

Källa: Microsoft

Relaterade Artiklar

Back to top button