Vissa Philips OLED-TV kommer att få en 4K 120 Hz VRR-uppdatering, ta reda på om din TV påverkas

Philips OLED 807 © Philips

De Philips-TV 2021 OLED 7 och 8-serien kommer att stödja 4K120 VRR… men inte 9-serien.

Flera modeller av OLED-tv-apparater från märket Philips kommer snart att få en uppdatering som tillåter dem att fullt ut stödja visningen av 4K-definition med 120 bilder per sekund med läget för variabel uppdateringsfrekvens (VRR) aktiverat.

VRR kommer inte längre att halvera upplösningen

Det här är tre referenser från förra året: Philips OLED706, OLED806 och OLED856, den första som levererade en HDMI 2.1-port som tillåter 4K vid 120 Hz. Fram till nu kunde de dra nytta av 4K-kvalitet med 120 bilder per sekund, men utan VRR.

Med VVR aktiverad var det inte möjligt att nå den berömda 4K120. Funktionen halverade bildkvaliteten. Ett känt problem med andra tillverkare som använder Android TV och ett MediaTek-chip. Med den kommande uppdateringen kommer användare att kunna dra nytta av sin TV:s fulla potential.

Som en påminnelse är VRR en teknik som liknar AMD FreeSync och NVIDIA G-Sync på datorn, vilket gör det möjligt att variera uppdateringsfrekvensen för bilder enligt den som sänds ut av källan, vilket förbättrar skärpan och begränsar effekterna av rivning. eller ryck.

Det privata Philips premiumsortimentet 4K120 VRR

Uppdateringen kommer inte att rullas ut till OLED936 och OLED986, som är mer avancerade modeller. Dessa är utrustade med ett system med dubbla chip som erbjuder bättre bildkvalitet än 7- och 8-serien, men är inte kompatibel med 4K vid 120 fps och aktiv VRR.

Philips tillägger att varumärket i framtiden kommer att försöka hitta ett sätt att föra 4K120 med VRR till system med dubbla chip.

Dessutom kommer den nyligen tillkännagivna Philips OLED807 att vara kompatibel med VRR vid maximal kvalitet, men det är ännu inte känt om den kommer att släppas eller via en framtida uppdatering.

Källa: flatpanelshd

Relaterade Artiklar

Back to top button