Vision AMG: ett 100 % elektrisk supersportbilskoncept från Mercedes

AMG Vision © (Bild: Mercedes AMG)

Elskiftet hos Mercedes är redan på god väg, men nu kommer dess AMG-sportdivision.

Denna AMG-vision syftar till att ge en glimt av den helelektriska framtiden som kommer vid AMG Driving Performance.

En elektrisk superbil (också) hos AMG

Om Mercedes redan är väl närvarande på elbilsmarknaden (särskilt med sin EQ SUV) och hybrid, var det många som väntade på nyheter från märkets sportavdelning: AMG. Den goda nyheten är att AMG kommer att producera ett utvecklat elfordon från noll », samtidigt som man respekterar gruppens filosofi, nämligen känslor, körglädje, manövrerbarhet och sportighet.

Detta koncept, kallat Vision AMG och delvis utvecklat från den nya AMG.EA-plattformen, är för närvarande under utveckling i Affalterbach. Där kommer företagets huvudkontor att ägnas åt märkets framtida helelektriska högpresterande modeller.

AMG Vision

En överraskande design

Denna konceptbil tar upp några stilistiska element som redan setts på Mercedes-AMG-teamets F1, med “futuristiska” element som ljussignaturerna och grillen som är både stängd och upplyst. Det finns också proportioner som är minst sagt radikala.

Skarvar och slutna linjer i denna monolitiska design hålls till ett minimum, även med bak- och sidorutorna målade i samma Alubeam silverfärg som själva bilen. Den skarpt vinklade avrivningskanten bak har en aktiv spoiler som förlänger sidovyn samtidigt som den förbättrar aerodynamiken.

Mercedes insisterar på en egen design på drivlinan å ena sidan, men också på det högpresterande högspänningsbatteriet, för att inte tala om den revolutionerande drivtekniken. ” Det kraftfulla hjärtat i Vision AMG är dess innovativa axialflödesmotor utvecklad av YASA, ett 100 % dotterbolag till Mercedes-Benz, som levererar betydligt mer kraft än konventionella elmotorer “, är vi lovade.

Således bör denna fyrdörrars coupé utrustad med 22-tumsdäck föregå vad AMG kommer att erbjuda i märkets elektriska framtid, som bör starta från 2025.

Om samma ämne:
Mercedes tar Tesla med överraskning på självkörande bilar

Källa: MotorTrend

Relaterade Artiklar

Back to top button