Visa säkerhetsfrågor och svar för lokalt konto i Windows 10

Windows 10 kommer med en inbyggd funktion för att lägga till säkerhetsfrågor för ett lokalt konto. Detta hjälper dig att återställa ditt lokala kontolösenord om du glömmer det. Medan vissa användare hoppar över säkerhetsfrågor under installationen av lokala konton, använder andra användare dem för att konfigurera sina lokala Windows 10-konton. Windows 10 lagrar alla dessa säkerhetsfrågor och svar i register(Registry) (i mappen config i katalogen (config)System32 ), och det finns inget inbyggt alternativ för att visa dem som vanlig text.

Om du har glömt säkerhetsfrågorna och svaren du ställt in, kan den här handledningen vara till hjälp. Du kan se och spara säkerhetsfrågor och svar(spara dina säkerhetsfrågor och svar) som filer Text , XML , csv , JSON eller csv .

Se säkerhetsfrågor(Visa säkerhetsfrågor) och svarar(Svar) för lokalt konto(lokalt konto)

Det finns ett väldigt enkelt verktyg SecurityQuestionsView som låter dig se och spara säkerhetsfrågor och svar för alla dina lokala konton. Du behöver bara följa några mycket enkla steg:

  1. Ladda ner verktyget SecurityQuestionsView
  2. Kör verktyget med administratörsrättigheter
  3. Ladda ner(Ladda) testfrågor med hjälp av ytterligare(Avancerade alternativ
  4. Se(Visa) alla säkerhetsfrågor och svar
  5. Spara alla eller valda frågor och svar.

Innan(Först och främst måste du ladda ner zip-filen för detta verktyg SecurityQuestionsView.

Efter det, extrahera den nedladdade zip-filen till en mapp och öppna den mappen. Högerklicka(Högerklicka) på filen SecurityQuestionsView.exe och välj parameter ” (SecurityQuestionsView.exe)Kör som administratör(Kör som administratör)”. Det kommer att starta gränssnittet för detta verktyg. Detta är ett bärbart verktyg så ingen installation krävs.

Verktygsgränssnittet öppnas fönstret för ytterligare alternativ(Avancerade alternativ). I det här fältet har du två alternativ i rullgardinsmenyn: Ladda ner säkerhetsfrågor från ditt lokala system(Ladda in säkerhetsfrågor från ditt lokala system) och Ladda säkerhetsfrågor från en extern enhet(Ladda säkerhetsfrågor från extern enhet) . Använd det första alternativet och klicka på knappen OK .

ladda ner säkerhetsfrågor från ditt lokala system

Om ditt lokala Windows 10-konto är konfigurerat på någon extern enhet (låt oss säga en bärbar hårddisk), använd det andra alternativet och anslut den externa enheten. Efter det, ange rätt sökväg till mappen config (till exempel, (config)H:\Windows\System32\Config ) i det här fältet för att få en lista med säkerhetsfrågor och svar.

använd alternativet för att ladda ner säkerhetsfrågor från en extern enhet

När sökvägen är angiven klickar du på knappen OK .

Nu kommer gränssnittet för detta verktyg att visa en lista med säkerhetsfrågor och svar på dem. Det spelar ingen roll om du har ett eller flera lokala konton på din Windows 10-dator, de kommer alla att dyka upp. Gränssnittet visar också skrivbordets användarnamn(användarnamn för dator), fråga nummer(frågenummer) och användarens SID.

hemliga frågor och svar är synliga

Det är dags att spara dina säkerhetsfrågor och svar på ditt lokala konto så att du kan komma åt dem när som helst.

Du kan välja alla frågor med ett kortkommando Ctrl+A eller välj frågor efter eget val. Öppna sedan menyn Fil(File)” och klicka på ” Spara valda objekt(Spara valda objekt)”. Eller så kan du också använda ” Spara(Spara)” tillgängligt i dess gränssnitt.

spara säkerhetsfrågor och svar med hjälp av filmenyn

När fönstret öppnas Spara som(Spara som)”, ange utdataplats, filnamn och filtyp ( HTML , Text , csv etc .).

Använd slutligen knappen Spara. (Spara)Så du kan spara alla valda säkerhetsfrågor och svar i valfritt format som stöds.

välj ett utdataformat för att spara säkerhetsfrågor och svar

Det är allt. Gå hit för att ladda ner SecurityQuestionsView.

Du kan enkelt skapa ett lokalt konto i Windows 10 tillsammans med säkerhetsfrågor. Men problemet uppstår när du glömmer svaren på dessa frågor.

Hoppas den här handledningen hjälper dig i så fall.

Windows 10 kommer med en inbyggd funktion för att lägga till säkerhetsfrågor för ett lokalt konto. Det hjälper att återställa ditt lokala kontolösenord om du glömmer det. Medan vissa användare hoppar över säkerhetsfrågor under installationen av lokalt konto, konfigurerar andra användare sina lokala Windows 10-konton med dem. Windows 10 lagrar alla dessa säkerhetsfrågor och svar i registret (under mapp i System32 katalog) och det finns inget inbyggt alternativ för att se dem som vanlig text.

Om du har glömt säkerhetsfrågorna och svaren som du ställt in, kan den här handledningen vara till hjälp. Du kan se samt spara dina säkerhetsfrågor och svar som Text, XML, csv, JSONeller csv fil.

Visa säkerhetsfrågor och svar för lokalt konto

Det finns ett väldigt enkelt verktygSecurityQuestionsView‘ som låter dig visa och spara säkerhetsfrågor och svar på alla dina lokala konton. Du behöver bara följa några mycket enkla steg:

  1. Ladda ner SecurityQuestionsView-verktyget
  2. Starta verktyget med administratörsrättigheter
  3. Ladda säkerhetsfrågor med avancerade alternativ
  4. Se alla säkerhetsfrågor och svar
  5. Spara alla eller valda frågor och svar.

Först och främst måste du ta tag i zip-filen till detta SecurityQuestionsView-verktyg.

Efter det, extrahera den nedladdade zip-filen i en mapp och öppna den mappen. HögerklickaSecurityQuestionsView.exe fil och välj Kör som administratör alternativ. Det kommer att starta gränssnittet för detta verktyg. Det är ett bärbart verktyg så installation behövs inte.

Så här visar du säkerhetsfrågor och svar för lokalt konto i Windows 10

Verktygsgränssnittet öppnas med avancerade alternativ låda. I den rutan kommer du att ha två alternativ i en rullgardinsmeny: och . Använd det första alternativet och tryck OK knapp.

ladda säkerhetsfrågor från ditt lokala system

Om ditt lokala Windows 10-konto är konfigurerat på någon extern enhet (säg bärbar hårddisk), använd sedan det andra alternativet och anslut den externa enheten. Efter det, ange den korrekta sökvägen till config mapp (som ) i den angivna rutan för att hämta listan med säkerhetsfrågor och svar.

använd laddningssäkerhetsfrågor från extern enhet

När sökvägen finns, klicka på OK knapp.

Nu kommer gränssnittet för detta verktyg att visa listan över säkerhetsfrågor och deras svar. Det spelar ingen roll om du har enstaka eller flera lokala konton i din Windows 10-dator, den kommer att visa alla. Gränssnittet visar också skrivbordets användarnamn, fråga nummeroch användar-SID.

säkerhetsfrågor och svar är synliga

Det är dags att spara dina lokala kontosäkerhetsfrågor och svar så att du kan komma åt dem när som helst.

Du kan välja alla frågor med kortkommandon eller välja frågor som du väljer. Efter det, gå till fil menyn och klicka på Spara valda objekt alternativ. Annars kan du också använda Spara knappen tillgänglig på dess gränssnitt.

spara säkerhetsfrågor och svar med hjälp av filmenyn

När fönstret öppnas, ange utdataplats, filnamn och filtyp (HTML, TXT, CSV, etc.).

Använd slutligen Spara knapp. På så sätt kan du spara alla valda säkerhetsfrågor och svar i något av de format som stöds.

välj utdataformat för att spara säkerhetsfrågor och svar

Det är allt. Gå hit för att ladda ner SecurityQuestionsView.

Du kan enkelt skapa ett lokalt konto i Windows 10 tillsammans med säkerhetsfrågor. Men problemet uppstår när du glömmer svaren på dessa frågor.

Hoppas den här handledningen hjälper dig i ett sådant fall.

Relaterade Artiklar

Back to top button