Visa inte Edge-flikar i Alt+Tab i Windows 10

Om du har provat kortkommandot Alt+Tab om du vill växla mellan öppna fönster i en webbläsare medan du har andra program igång samtidigt, kommer du inte att tycka att den här funktionen är användbar. Om du vill rensa upp skärmen Alt+Tab försök att inaktivera flikar kant på displayen Alt+TabDetta förenklar navigeringen avsevärt. För att göra jobbet lättare eller mindre krångligt, se hur det går till.

Du kan enkelt förbjuda kant visa flera flikar som ett separat fönster när tangentkombinationer trycks ned Alt + Tab genom applikationen inställningar (Inställningar)Windows 11/10 . Eftersom användargränssnittet för plattformarna Windows 10 och Windows 11 varierar mycket, proceduren för att inaktivera den här funktionen för kant är också annorlunda.

Edge-användare(Edge) vet det Windows stöder en inbyggd uppsättning kortkommandon för att snabbt växla mellan applikationer. Alt+Tab , som visar alla aktiva fönster i systemet, är ett av de mest kända exemplen. Men när du inte bara har flera webbläsarflikar öppna, utan även många applikationer, kan det ta evigheter att navigera eller växla mellan dem.

Här förklarar vi processen för att inaktivera flikar kant visas som ett separat fönster i Alt + Tab för plattformar Windows 11 och Windows 10 .

Visa inte flikar Kanta in (kant)Alt+Tab i Windows 11

För att inaktivera flikar kant när den visas Alt + TabWindows 11 följ instruktionerna nedan:

Inaktivera Edge-flikar i Alt+Tab

 1. Högerklicka på startmenyn(Starta) » Windows 11 och välj « inställningar(Inställningar) ” .
 2. I applikationen ” alternativ (Inställningar)Windows 11 ” Välj ” Systemet”(System) i den vänstra rutan.
 3. Håll musen över höger sida för att hitta ” Göra flera saker samtidigt.” (Multitasking) När du har hittat den klickar du på den.
 4. På sidan ” System > Multitasking » klicka på rullgardinsmenyn bredvid alternativet Alt + Tab .
 5. Välj Öppna endast Windows(Endast öppet Windows) .

Följande steg hjälper användarna Windows 10 inaktivera flikar kant på displayen Alt + Tab

Visa inte flikar Kanta in (kant)Alt+Tab i Windows 10

Windows 10-användare kan inaktivera flikar Edge på displayen (kant)Alt + Tab för enkelhetens skull enligt följande:

 1. Öppna Inställningar(Inställningar) Windows 10 .
 2. Välj systemet(Systemet)
 3. Byta till göra flera saker samtidigt(Göra flera saker samtidigt)
 4. På sidan göra flera saker samtidigt(Multitasking) gå till avsnittet Alt + Tab
 5. I rullgardinsmenyn ” Om du trycker på Alt+Tab visasBara öppna fönster.”(endast öppna fönster)

Med detta kan du begränsa antalet flikar som visas så att det inte blir överflöd.

Tryck på Win+ITryck på kortkommandot Win + I för att öppna appen alternativ (Inställningar)Windows » .

Systeminställningar

I applikationen ” inställningar(Inställningar ) “Gå till” Systemet”(Systemet) .

Byt till ” Multitasking” när den dyker upp.(Göra flera saker samtidigt)

Nu på sidan Multitasking” under ” (Göra flera saker samtidigt)Alt + Tab » hitta parametern « Om du trycker på Alt + Tab visas “.

När du ser den klickar du på rullgardinsmenyn och väljer ” Endast öppna fönster(endast öppna fönster) “för att bara se fönstren för program som körs, inklusive webbläsaren kant.

Visa inte Edge-flikar i Alt+Tab

Även om du vill se flikar kant utan att belamra layouten, välj ” Öppna Windows och 3 senaste flikar (Öppna Windows och de tre senaste flikarna) i Edge(i kanten)” eller ” Öppna Windows och 5 senaste flikar i Edge(Öppna Windows och de fem senaste flikarna i Edge).

Det är viktigt att notera här att om Alt + Tab inte synlig för dig Windows eller inte visas beror det troligen på att du använder en tidigare version Windows 10 . Du måste använda version 2009 (även känd som 20H2) eller Windows 11 för att se avsnitt Alt + Tab

Hur man fixar Alt + Tab i Microsoft Edge ?

Standard tangentkombination Alt + Tab visar varje flik i kant som ett separat fönster. Det är ok om du bara använder webbläsaren. kant. Men om du gör flera uppgifter, låt oss säga att du har flera flikar öppna kant och andra program på din dator genom att trycka på snabbtangenter Alt + Tab att växla mellan olika applikationer kan skapa en enda röra. Detta beror på att varje gång du trycker på tangenterna Alt + Tab kommer du att se alla flikar kant som ett separat fönster och andra öppna applikationer.

För att fixa en flik Alt +Microsoft Edge måste du inaktivera den här funktionen för webbläsaren kant. Vi har förklarat hela processen ovan i den här artikeln för system som körs på plattformar Windows 11 och Windows 10 .

Hur man fixar det Alt + Tab fungerar inte?

Tangentkombination Alt + Tab används för att växla mellan flera applikationer eller program på en dator med Windows . Ibland kan du stöta på ett problem där tangentkombinationen Alt + Tab inte fungerar. I vissa fall löser en omstart problemet. Du bör starta om datorn och kontrollera om problemet kvarstår.

Du bör också kontrollera ditt tangentbord. Ibland fungerar inte en speciell tangent på tangentbordet på grund av en ansamling av smuts eller damm. Följaktligen(Därför), rengör tangentbordet eller prova en kortkommando Alt + Tab med en annan nyckel alt . Du kan kontrollera om ditt tangentbord fungerar korrekt eller inte genom att ansluta det till en annan dator. Om du bara har ett system kan du testa ditt tangentbord på din väns system. Om ditt tangentbord fungerar bra men snabbtangenter Alt + Tab fortfarande inte fungerar på ditt system, starta om Utforskare(Filutforskaren) kan lösa problemet.

Hoppas det här hjälper.

Om du har provat Alt+Tab tangentkombination för att växla mellan fönster som hålls öppna i webbläsaren medan du har andra appar som körs samtidigt, kommer du inte att finna den här funktionen användbar. Om du vill rensa bort Alt+Tab-skärmen, försök att inaktivera Edge-flikar från Alt+Tab-skärmen. Det gör navigeringen mycket enklare. För att göra arbetet lättare eller mindre krångligt, se hur det går till.

Alt Tab-tangenter

Du kan enkelt förhindra att Edge visar flera flikar som ett separat fönster när du trycker på tangentkombinationerna via appen Windows 11/10 Inställningar. Eftersom användargränssnittet för Windows 10 och Windows 11-plattformarna skiljer sig mycket åt är proceduren för att inaktivera den här funktionen för Edge också annorlunda.

Edge-användare vet att Windows stöder en integrerad uppsättning tangentkombinationer för att snabbt växla mellan appar. Alt+Tab-tangenter som visar alla aktiva fönster i systemet är ett av de mest kända exemplen. Men när du inte bara har flera webbläsarflikar öppna, utan även många applikationer, kan det ta en lång tid att navigera eller växla mellan dem.

Här kommer vi att förklara processen för att inaktivera Edge-flikar som visas som ett separat fönster i Alt + Tab för både Windows 11 och Windows 10-plattformar.

Visa inte Edge-flikar i Alt+Tab i Windows 11

För att inaktivera Edge-flikar från Alt + Tab-visning i Windows 11, följ instruktionerna nedan:

Inaktivera Edge-flikar i Alt+Tab

 1. Högerklicka på Windows 11 Start menyn och välj inställningar.
 2. I appen Windows 11 Inställningar väljer du Systemet från den vänstra rutan.
 3. Flytta muspekaren till höger för att hitta Göra flera saker samtidigt flik. När du har hittat den klickar du på den.
 4. System > Multitasking sida, klicka på rullgardinsmenyn bredvid Alt + Tab alternativ.
 5. Välj Öppna endast Windows.

Följande steg hjälper Windows 10-användare att inaktivera Edge-flikar från Alt + Tab-visning:

Visa inte Edge-flikar i Alt+Tab i Windows 10

Windows 10-användare kan inaktivera Edge-flikar från Alt + Tab-visning för bekvämlighets skull enligt följande:

 1. Öppna Windows 10.
 2. Välj
 3. Byta till
 4. På sidan, vänd mot avsnitt
 5. Välj i rullgardinsmenyn

Med detta kan du begränsa antalet flikar som visas så att saker och ting inte blir överfulla.

Tryck på Win+I genväg för att öppna Windows-appen.

Systeminställningar

Under appen, navigera till .

Växla till fliken när den visas.

Nu, på Multitasking-sidan, i Alt + Tab-avsnittet, leta efter alternativet ”.

När du ser den, tryck på rullgardinsmenyn och välj ” för att bara se fönstren för program som körs, inklusive Edge-webbläsaren.

Visa inte Edge-flikar i Alt+Tab

Vidare, om du vill se Edge-flikar utan att belamra arrangemanget, välj eller alternativ.

Det är viktigt att notera här att om Alt + Tab-avsnittet inte är synligt för dig i Windows eller inte visas, är det troligtvis för att du kör en tidigare version av Windows 10. Du måste köra version 2009 (även känd som 20H2) eller Windows 11 för att se avsnittet Alt + Tab.

Hur fixar jag Alt + Tab i Microsoft Edge?

Som standard visar tangentkombinationen Alt + Tab varje flik i Edge som ett separat fönster. Det här verkar bra om du bara arbetar med Edge-webbläsaren. Men om du gör flera uppgifter, säg att du har öppnat flera flikar i Edge och andra applikationer på din dator, kan det skapa en enda röra om du trycker på snabbtangenterna Alt + Tab för att växla mellan olika applikationer. Detta beror på att varje gång du trycker på Alt + Tab-tangenterna kommer du att se alla flikar i Edge som ett separat fönster och andra öppna applikationer.

För att fixa fliken Alt + i Microsoft Edge måste du inaktivera den här funktionen för Edge-webbläsaren. Vi har förklarat hela processen ovan i den här artikeln för de system som körs på både Windows 11 och Windows 10-plattformar.

Hur fixar jag att Alt + Tab inte fungerar?

Tangentkombinationen Alt + Tab används för att växla mellan flera applikationer eller program på en Windows-dator. Ibland kan du uppleva ett problem där tangentkombinationen Alt + Tab inte fungerar. I vissa fall löser en omstart problemet. Du bör starta om datorn och kontrollera om problemet kvarstår.

Du bör också kontrollera ditt tangentbord. Ibland fungerar inte en speciell tangent på ett tangentbord på grund av ansamling av smuts eller damm. Rengör därför ditt tangentbord eller prova tangentkombinationen Alt + Tab med en annan Alt-tangent. Du kan bekräfta om ditt tangentbord fungerar som det ska eller inte fungerar genom att ansluta det till en annan dator. Om du bara har ett system kan du kontrollera ditt tangentbord på din väns system. Om ditt tangentbord fungerar bra men snabbtangenterna Alt + Tab fortfarande inte fungerar på ditt system, kan problemet lösas om du startar om File Explorer.

Hoppas det här hjälper.

Relaterade Artiklar

Back to top button