Visa eller dölj mappsammanslagningskonflikter i Windows 10

Windows 7 , när du vill flytta en mapp till en annan plats där mappen redan har samma namn som den här, visas ett popup-fönster som frågar om du vill slå samman båda mapparna till en enda mapp som innehåller innehållet i båda mapparna. . Men i senaste versionen Windows den här funktionen är inaktiverad, istället kommer dina mappar att slås samman direkt utan förvarning.

För att returnera en popup-varning Windows 8 eller Windows 10 med en begäran om att slå samman mappar har vi skapat en guide som guidar dig steg för steg för att återaktivera mappsammanfogningskonflikter(Mappsammanfogningskonflikter) .

Visa eller dölj mappsammanfogningskonflikter(Dölj mappsammanslagningskonflikter) Windows 10

Se till att skapa en återställningspunkt om något går fel.

1. Öppna dirigent(Filutforskaren) och klicka på ” Visa > Alternativ.

Öppna Filutforskaren, klicka sedan på Visa och välj Alternativ.

2. Klicka på ” Visa” och avmarkera ” (Se)Dölj mappsammanfogningskonflikter(Dölj mappsammanfogningskonflikter) ”, som standard kommer detta alternativ att checkas in Windows 8 och Windows 10 .

avmarkera Dölj mappsammanslagningskonflikter

3. Klicka på Använd(Klicka på Verkställ)” och sedan på “OK” för att spara ändringarna.

4. Försök igen kopiera mapp(kopiera mappen) får du en varning om att mapparna kommer att slås samman.

Popup-varning för mappsammanfogning

Om du vill inaktivera igen mappsammanfogningskonflikt(Folder Merge Conflict), följ stegen ovan och markera ” Dölj mappsammanfogningskonflikter(Dölj mappsammanslagningskonflikter)” i mappalternativen.

Utvalda:(Rekommenderad:)

Det är allt, du har framgångsrikt studerat hur man visar eller döljer mappsammanslagningskonflikter i Windows 10(Hur man visar eller döljer mappsammanfogningskonflikter i Windows 10) om du fortfarande har några frågor angående den här guiden, ställ dem gärna i kommentarsfältet.

I Windows 7 när du ville flytta en mapp till en annan plats där mappen redan har samma namn som den här, visas en popup som frågar dig om du vill slå samman båda mapparna till en enda mapp som innehåller innehållet i båda mapparna . Men med den senaste versionen av Windows har den här funktionen inaktiverats, istället kommer dina mappar att slås samman direkt utan någon förvarning.

Visa eller dölj mappsammanslagningskonflikter i Windows 10

För att få tillbaka popup-varningen i Windows 8 eller Windows 10 som bad om att slå samman mappar, har vi skapat en guide som hjälper dig steg för steg att aktivera mappsammanfogningskonflikter igen.

Visa eller dölj mappsammanslagningskonflikter i Windows 10

Se till att skapa en återställningspunkt ifall något går fel.

1. öppen Utforskaren och klicka sedan Visa > Alternativ.

Öppna Filutforskaren och klicka sedan på Visa och välj Alternativ

2. Växla till fliken Visa och avmarkeraDölj mappsammanfogningskonflikter“, som standard skulle detta alternativ vara markerat i Windows 8 och Windows 10.

avmarkera Dölj mappsammanslagningskonflikter

3. Klicka på Verkställ, följt av OK för att spara ändringarna.

4. Försök igen kopiera mappen du får en varning om att mapparna kommer att slås samman.

Popup-varning för mappsammanfogning

Om du igen vill inaktivera mappsammanfogningskonflikten, följ stegen ovan och markera “Dölj mappsammanfogningskonflikter” i Mappalternativ.

Rekommenderad:

Det är det du framgångsrikt har lärt dig Hur man visar eller döljer mappsammanslagningskonflikter i Windows 10 om du fortfarande har några frågor angående den här guiden får du gärna ställa dem i kommentarens avsnitt.

Relaterade Artiklar

Back to top button