Visa CPU, nätverk, minne, diskanvändning i aktivitetsfältet med hjälp av Xmeters

Om du använder en dator kanske du vet att den består av flera komponenter som moderkort, processor, hårddisk, Bagge(RAM) etc. Det kan komma en tid då du behöver kontrollera hur dina datorkomponenter är. Det finns många program som kan hjälpa dig att testa dem, och ett av dem heter Xmeters . XMeters för Windows 10/8/7 kommer att visas CPU(CPU) , netto(Nätverk), diskanvändning(Diskanvändning) , lagring(Lagring), användning Bagge(BAGGE) . etc. på aktivitetsfältet(Aktivitetsfältet) och hjälper dig att övervaka ditt systems prestanda.

Visa processor(Visa CPU) , netto(Nätverk), diskanvändning(Diskanvändning) , minne(minnet) på aktivitetsfältet(Aktivitetsfält)

Fördelen med att använda XMeters är att du kan övervaka systemresurser hela tiden. Eftersom all data är synlig på aktivitetsfältet(Aktivitetsfältet) och du behöver inte öppna något fönster för att se statistiken.

XMeters är en mycket lättanvänd programvara. Innan du använder det här verktyget bör du veta att det inte visar någon ytterligare information förutom staplarna som visas på panelen. uppgifter(Aktivitetsfältet) . Du måste med andra ord känna igen en process som tar mer resurser än andra. Du kan hitta fönstret så här;

Efter nedladdning och installation ser du följande fönster:

Här kan du välja vad du vill visa och utseende. Du kan till exempel visa eller dölja CPU-användning(CPU), lagring, nätverk och minnesanvändning. Dessutom kan du ändra kontur, system och användarfärger. Det är också möjligt att visa all information som kolumner, cirkeldiagram eller text. Om du har en maskin med 4 kärnor och vill visa en stapel för varje kärna kan du också göra det.

När du har gjort alla ändringar kommer du att se detaljerna visas enligt följande:

Visa CPU, nätverk, minne, diskanvändning i aktivitetsfältet med XMeters

Som standard uppdateras all data var tredje sekund, vilket inte kan ändras i gratisversionen. Användare av betalversioner kan ändra uppdateringsfrekvensen. Men om du inte vill göra detta, håll dig till gratisversionen.

Ladda ner XMeters

Om du vill kan du ladda ner XMeters härifrån(här).

Om du använder en dator kanske du vet att det finns flera komponenter som moderkort, processor, hårddisk, RAM, etc. som gör det. En tid kan komma när du behöver kontrollera hälsan hos dina datorkomponenter. Det finns många program som kan hjälpa dig att testa dem, och en av dem kallas Xmeters. XMeters för Windows 10/8/7 visar CPU, nätverk, diskanvändning, lagring, RAM-användning. etc, i aktivitetsfältet och hjälper dig att övervaka systemets prestanda.

Visa CPU, nätverk, diskanvändning, minne i aktivitetsfältet

Fördelen med att använda XMeters är att du kan övervaka systemresurser hela tiden. Eftersom all data är synlig i aktivitetsfältet och du inte behöver öppna något fönster för att se statistiken.

XMeters är en mycket lättanvänd programvara. Innan du använder det här verktyget bör du veta att det inte visar någon ytterligare information förutom visade staplar i Aktivitetsfältet. Med andra ord måste du känna igen processen som kräver mer resurser än andra. Du kan hitta ett fönster ungefär så här;

När du har laddat ner och installerat det, kommer du att se ett fönster som detta-

Kontrollera CPU, nätverk, diskanvändning i systemfältet med Xmeters

Här kan du välja vad du vill visa och utseende. Du kan till exempel visa eller dölja CPU-användning, lagring, nätverksanvändning och minne. Bortsett från det kan du ändra färgerna på konturen, systemet och användaren. Det är också möjligt att visa all information som bar, paj eller text. Om du har en 4-kärnig maskin och du vill visa en stapel för varje kärna, kan du göra detta också.

När du har gjort alla ändringar kommer du att se detaljerna visas enligt följande-

Visa CPU, nätverk, minne, diskanvändning i aktivitetsfältet med hjälp av XMeters

Som standard uppdateras all data var tredje sekund, vilket inte går att ändra i gratisversionen. Användare av den betalda versionen kan ändra uppdateringsfrekvensen. Men om du inte vill göra det, håll dig till gratisversionen.

XMeters nedladdning

Om du vill kan du ladda ner XMeters från här.

Relaterade Artiklar

Back to top button