Virus: rädsla i Indien för Nipah som är 75 gånger mer dödlig än Covid-19

virus-fear-india-nipah-alarm-75-times-deadly-covid-19

Världen skakar för en ny virus som sprider sig in Indien. Så mycket rädsla för Nipah vilket resulterar 75 gånger mer dödlig av Covid-19. Mycket uppmärksamhet och strålkastarljus på detta land som registrerar det första smittor från detta virus överförs av fladdermöss. Det finns också nyheter om en dog, tyvärr är det ett 12 år gammalt barn. DE symtom av detta nya virus är verkligen skrämmande och orsak inflammation cerebral Och andningssvårigheter. Här är alla detaljer.

Virus: en ny mardröm som heter Nipah dyker upp på världsscenen

Hjärninflammation och andningssvårigheter, dessa är konsekvenserna av en infektion från Nipah. Att behöva ta itu med detta virus är tillståndet Keralai Indien, efter en 12 år gammalt barn dog tragiskt efter eninfektion.

För att bekräfta detta, Vi måste förvänta oss ett nytt krig orsakat av detta virus? Förhoppningen är att Keralas hälsominister, Veena Georgekan göra sitt bästa för kvot fallen därmed undvika utbrott av en annan pandemisk.

Samtidigt området i anslutning till huset av offer har isolerats för att avvärja en ev utbrott av Nipah virus. Men enligt vad som kommunicerats av myndigheterna kräver situationen ännu inte status som varna.

Hur som helst detta virus är bland de flesta farlig i världen. Det visar sig till och med vara 75 gånger mer dödlig än Covid-19 samma. DE symtom smitta är: konvulsioner, Han kräkade, andningssvårigheter och i de allvarligaste fallen, encefalit.

Överföringen av detta virusden Nipahkan förekomma mellan djur och människafruktfladdermöss, men också från förorenad mat Och från person till person. I det senare fallet visar det sig vara mycket smittosam. Inkubationen är för 45 dagar och detta oroar det medicinska-vetenskapliga samfundet mycket.

Kort sagt, förutom Delta variant Covid-19 måste vi också oroa oss för Nipah? Förhoppningen är att allt kan stanna i delstaten Kerala, annars väntas stora problem för mänskligheten.

Relaterade Artiklar

Back to top button