Virgin Orbit kommer snart att ha tre 747:or som korsar världen för att kasta sin raket

Virgin Orbit 747 © Virgin Orbit

Det kaliforniska företaget bör få två nya stora bärare som utrustas för att kunna transportera och släppa LauncherOne-raketerna.

Virgin Orbit förväntar sig nästa enhet från 2023, och hoppas (äntligen) öka sina lanseringshastigheter före årets slut… Aktieägarna är inte anbud.

747, denna oväntade startramp

Virgin Orbits första flygplan, baserat på flygplatsen Mojave (Kalifornien), flyger inte i en galen takt. Under en “klassisk” kampanj lyfter flygplanet med LauncherOne-raketen under sina vingar, för att bege sig utanför kusten och utföra några kretsar innan en mycket speciell manöver för att släppa den på en höjd av mer än 12 km.

LauncherOne tänder sedan sin raketmotor och kan kretsa upp till 300 kg satelliter beroende på den riktade omloppsbanan. Enheten som kallas “Cosmic Girl” flyger dock inte mycket: två flygningar 2021, och bara en hittills i januari! Oavsett vilket har Virgin Orbit begärt tjänster från L3Harris för att förbereda två nya flygplan. VD Dan Hart berättar CNBC att hans verksamhet kommer att vara släppte med fler enheter.

Fler flygplan, fler flyg?

Faktum är att även om Virgin Orbit förlorar mycket pengar (157 miljoner dollar nettoförlust 2021), är målet verkligen att öka flyghastigheten, förbi de tekniska hindren och en viss “provperiod” med kunder. Och eftersom bärplanet kan ses som en komplex uppskjutningsplattform kommer företaget mot en gräns: om Cosmic Girl har ett problem är det omöjligt att skicka en raket i omloppsbana.

Speciellt eftersom Virgin Orbit siktar på att utöka sina möjligheter över hela världen. Efter nästa flygning, planerad till den 29 juni från USA (i Pentagons tjänst), försöker Virgin Orbit få tillstånd att ta med sin utrustning, plan och raket till Cornwall (Storbritannien) för en start före kl. slutet av sommaren. Det har redan avtal med Japan och Brasilien, och andra är på väg att slutas med Polen och Oman. Att ha en flotta kommer att göra det möjligt att hantera flera kampanjer parallellt.

Virgin Orbit 747 dumpning © Virgin Orbit

Några innovationer

För att göra det enklare att placera ut sin raket, dess plan och dess infrastruktur, kommer de följande två enheterna att vara utrustade för att bära i flygkroppen nyckelelementen för att förbereda LauncherOne på marken. För närvarande använder Virgin Orbit format ” behållare » klassiker (mellan fyra och sex) som förs till asfalten några dagar före start för slutprov och fyllning av tankarna. Car LauncherOne lyfter med en full tank fotogen och flytande syre…

Virgin Orbit säger att det kostar att köpa jetplanen ” mindre än 10 miljoner dollar », och att den första blir klar nästa år. Det andra beror på efterfrågan. Det är att Virgin Orbit för tillfället inte har tillkännagett mängder av kontrakt för de kommande åren heller…

Om samma ämne:
Helt tappad: Virgin Orbit avfyrar framgångsrikt sin LauncherOne-raket igen

Källa: CNBC

Relaterade Artiklar

Back to top button