Virgin Hyperloop: kan påskynda framtiden för landmobilitet

Virgin Hyperloop avslöjade detaljerade renderingar för sin hyperloop-upplevelse bara några månader efter att en pod bar sina första passagerare säkert.

Videorna och bilderna visar en vy av höghastighetsrör som korsar landskap, förbinder städer och transporterar pendlare till sina destinationer på några minuter, allt med sikte på passagerarkomfort.

Här är alla detaljer om Hyperlooop-upplevelsen

“Virgin Hyperloop kan påskynda framtiden för landmobilitet. Det nya överljudshastighetsreseläget omprövar transport och uppfattningen av rymd, landskap, tid och avstånd, säger Bjarke Ingels, grundare och kreativ chef för projektpartnern BIG-Bjarke Ingels Group.

“Nuförtiden ger Virgin Hyperloop som lyfter från våra portaler holistisk och intelligent transport till en globaliserad gemenskap för att resa långa sträckor säkrare, renare, enklare och snabbare än flygbolag.”

Ett femte transportsätt

Hyperloop-konceptet skapades första gången 2012 av den tekniska tycoonen Elon Musk som det femte transportsättet, lagt till serien av bilar, flygplan, tåg och båtar. Musks ursprungliga idé var att transportera människor från San Francisco till Los Angeles på en halvtimme i ett trycksatt rörsystem.

“Vad du vill ha är något som aldrig kraschar, som är minst dubbelt så snabbt som ett flygplan, som drivs av solenergi och som går direkt när du anländer, så det finns ingen väntan på en specifik avgångstid”, sa Musk om systemet för nästan ett decennium sedan.

Relaterade Artiklar

Back to top button