Virgin Galactic har framgångsrikt skickat sin VSS Unity till rymden, efter ett tvåårigt uppehåll

Virgin Galactic © YouTube / Virgin Galactic

Den 22 maj lanserade Virgin Galactic framgångsrikt sitt VSS Unity-raketplan ut i rymden. Denna testflygning är ett viktigt steg för Richard Bransons företags rymdturismprojekt.

Detta kunde inte ha varit bättre för företaget som går igenom en stormig period. Virgin Galactic led verkligen avsevärda ekonomiska förluster under det första kvartalet 2021, medan dess flygningar hade varit inställda i mer än två år, med avbokningen, förra året, av dess första flygning på grund av elektromagnetisk störning. .

Läs också:
Ekonomiska resultat, turistflyg på halv stång: Virgin Galactic fortfarande uppe mot väggen

Äntligen en succé

Den 22:a men sista var det den tredje bemannade flygningen av VSS Unity, ett raketplan speciellt designat för rymdturism. Moderskeppet, kallat VMS Eve, bar det till en höjd av cirka 15 000 meter innan det släppte det. VSS Unity, lotsad av CJ Sturckow och Dave Mackay, nådde sedan hastigheten Mach 3 (tre gånger ljudets hastighet), och föll till en höjd av 89 kilometer innan den kom till vila på SpacePort Americas landningsbana i New Mexico; möjligheten att erbjuda en magnifik utsikt över denna del av den amerikanska västern.


Dagens flygning visade upp den inneboende elegansen och säkerheten i vårt rymdfärdssystem, samtidigt som det markerade en viktig milstolpe för Virgin Galactic och mänskliga rymdfärder i New Mexico. Rymdresor är ett djärvt företag, och jag är otroligt stolt över vårt duktiga team som har gjort drömmen om privata rymdresor till verklighet. Vi kommer omedelbart att börja bearbeta data som erhållits från denna framgångsrika testflygning och ser fram emot att dela nyheter om nästa planerade steg. sa Michael Colglazier, VD för Virgin Galactic.

För detta test innehöll VSS Unity också tre NASA-experiment. Den första gällde mätning av elektromagnetiska fält, den andra bestod av att studera beteendet hos damm och fina partiklar som svar på mänskliga och robotaktiviteter i rymden, den tredje bestod av ett rymdkirurgiskt system.

Läs också:
Virgin Orbit når rymden för första gången med sin LauncherOne-raket

Tre andra flygningar planerade i år

Virgin Galactic planerar nu att genomföra ytterligare tre flygningar under 2021. Nästa ska vara med fyra personer ombord på raketplanet, nästa skulle gå ombord på Richard Branson själv och slutligen, den sista ska vara en kommersiell flygning för det italienska flygvapnet. Det senare borde inbringa 2 miljoner dollar till företaget, som har det fruktansvärt ekonomiskt kämpande medan rymdturismmarknaden är terrängen för ständigt ökande konkurrens.

Faktum är att Jeff Bezos företag, Blue Origin, kommer att göra sin första besättningsflygning i sitt New Shepard suborbitalfordon den 20 juli och auktionerar ut en plats för alla som är intresserade. SpaceX måste å sin sida även genomföra en privat omloppsflygning före årets slut.

Källor: Gizmodo
, Virgin Galactic

Relaterade Artiklar

Back to top button