Vinjett Crit’Air: bedrägliga webbplatser förökar sig och attackerar turister

strålkastare bilar © Pixabay

Crit’Air-dekalen är obligatorisk i vissa områden i Frankrike, under föroreningstoppar eller i områden med så kallade “low mobility emission”-områden. Att få ditt klistermärke på den officiella webbplatsen är avgörande.

Bedrägerisidor som säljer falska vinjetter förökar sig samtidigt som många utländska turister förbereder sig för att ta sig över Frankrike med bil.

Dyra bedrägerier

Falska sajter kopierar den franska regeringens officiella sajt, med syftet att sälja de berömda vinjetterna till ett orimligt pris. Medan den officiella webbplatsen är tillgänglig på engelska och tyska, utnyttjar bedragarna den språkliga förvirringen för att erbjuda alternativa sajter där den begärda informationen är minimal, formen är kortare och priset på klistermärket är… mycket högre.

En av dessa webbplatser använder koderna och färgerna på den statliga sidan. Ansökningsförfarandet för klistermärken är förenklat, vilket innebär mindre information att fylla i. Till slut betalade kunderna upp till 59,99 euro för ett tänkt klistermärke som aldrig kom och borde ha kostat mindre än fem euro. Utan detta klistermärke och utan rätt klassificeringskategori riskerar bilister böter på 68 euro, vilket kan gå upp till 450 euro.

Vikten av Crit’Air-dekalen

Det är viktigt att komma ihåg att alla motoriserade fordon berörs, inklusive tvåhjuliga fordon, nyttofordon och tunga lastbilar. Det finns sex olika klassificeringsnivåer: ett mindre förorenande fordon har ett kriterium på 1 eller 2, medan de mest förorenande kan gå upp till 6. Låga utsläppszoner finns listade på platsen. smart en, och är främst koncentrerade till städer som Paris, Lyon, Grenoble, Toulouse, Strasbourg, Reims eller Nice. Reglerna skiljer sig åt för varje stad, så du måste kontrollera dem själv beroende på ditt fordon.

För att undvika bedrägerier, se till att beställa ditt klistermärke på den officiella regeringens webbplats som slutar på .gouv.fr. En bra indikation om du har några tvivel. För att genomföra begäran, beväpna dig med ditt gråa kort eller registreringsbevis. Det finns ganska mycket information att fylla i, men bli inte avskräckt! Slutligen, om du har ett eftermonterat fordon måste du deklarera det i förväg på webbplatsen.

Om samma ämne:
I Europa förbereds ett nytt sätt att beräkna CO2-utsläppen från hybridbilar

Källa: Eset-blogg

Relaterade Artiklar

Back to top button