Vinci Autoroutes förbereder sig för semestern med ett universellt elladdningserbjudande

ladda om

När sommarlovet närmar sig rullar Vinci Autoroutes ut ett nätverk av laddstationer för elfordon och en uppkopplad betalplattform.

Förare av elfordon kommer att kunna åka på semester med sinnesfrid: under månaderna juli och augusti planerar Vinci Autoroutes att tillhandahålla ytterligare mobila laddningsstationer för att säkerställa en problemfri resa.

Ett överutrustat Vinci-nätverk

För närvarande har Vinci-motorvägarna 433 laddningspunkter på sina 4 443 km väg, vilket täcker 60 % av nätet. År 2023 planerar Vinci att utrusta var och en av sina motorvägsrastplatser med en laddstation. Dessa infrastrukturer ska underlätta köp av elfordon och övertyga bilister som fortfarande är oroliga för att inte hitta något att ladda sin bil under resan.

Dessutom lanserar Vinci Autoroutes en rådgivningstjänst: 200 fjärrbussar kommer att kunna ge råd till elbilister i 30 minuter via Ulys Electric-applikationen. Specialister kommer att kunna svara på sina frågor om elektrisk mobilitet och deras fordon. Under sommarlovet kommer dessutom ”elektromobilutrymmen” att inrättas för att hjälpa förare under laddningen och för att effektivisera användningen av terminaler. Specialiserade betjänter kommer därför att finnas på rastplatserna Saint-Rambert d’Albon, Montélimar Est, Montélimar Ouest och Morières på A7, samt Vidauban Sud på A8.

Ulys blir en centraliserad betaltjänst för förare

Dessutom utvecklas Ulys onlinetjänst. Som en påminnelse är Ulys en tjänst som gör att du kan betala den elektroniska vägtullarna i Frankrike, Spanien, Italien och Portugal, och att betala för din parkering på 500 parkeringar i området.

Från och med nu kommer du att kunna prenumerera på ett Ulys Electric universalpass som låter dig betala för din laddning oavsett vilken terminal som används (i Frankrike). Med passet kostar laddning endast 0,70 euro extra (utöver kostnaden för laddning). Du kan också prenumerera på ett recharge + elektronisk vägtullspaket för 2 euro per månad. På applikationen låter ett kundområde dig övervaka dina utgifter och utfärda dina fakturor. Detta fungerar med 30 000 terminaler som finns i Frankrike och låter dig geolokalisera laddstationen närmast din position. Kort sagt, det är en enkel och centraliserad lösning för att säkerställa elektriska resor med fullständig sinnesfrid!

Laddstationer: var laddar du din elbil i Frankrike?

Med elbilens snabba utveckling växer laddstationer upp överallt i Frankrike. För att hitta den station som ligger närmast dig och den mest lämpade för dina behov, har flera platser geolokaliserat all dedikerad infrastruktur.
Läs mer

Källa: AutoInfo

Relaterade Artiklar

Back to top button