Vill du upptäcka eftermonteringen nära dig? Hitta alla städer och datum för Retrofit Tour 2022

elbil © © Shutterstock

Du är fascinerad av eftermontering, eller till och med intresserad av att konvertera din termobil till ett elfordon? Från 25 april till 24 juni turnerar företaget Retrofuture i Frankrike med sina fordon omvandlade till elektriska modeller.

“Eftermontering” innebär att en förbränningsmotor, bensin eller diesel, ersätts med en elmotor (och snart, kanske, med en vätgasmotor). Verksamheten, som nu är auktoriserad och övervakad i Frankrike, gör det således möjligt att ge ett andra liv åt ett termiskt fordon som fortfarande är trafikdugligt, utan att fortsätta att förbruka bensin.

Hur det fungerar ?

Projektet belyser två viktiga frågor om hållbar utveckling: minskning av koldioxidutsläpp och återvinning. Att bromsa konsumtion och produktion, reparera snarare än att ersätta, det här är trovärdigheten för eftermontering: ” inte förstöra, utan rehabilitera “. Denna ombyggnad gör det särskilt möjligt att kompensera för inkurans av gamla fordon orsakade av lågutsläppszoner i stadskärnan. I själva verket kan veteranbilar eller termiska modeller från före 2006 förvandlas till ett fordon med nollutsläpp och fortsätta att cirkulera snabbt.

Dessutom erbjuder Retrofuture dig också möjligheten att köpa fordon som redan har konverterats till el. För 22 000 € har du därför råd med en Fiat 500 från förra seklet… i en elektrisk version! Om du redan har fordonet, räkna €6 000 mindre. Konverteringspriset varierar för varje fordon.

eftermontering

Eftermonteringen av Frankrike

För att göra sig känd anordnar Retrofuture i år REV Retrofit Tour, som kommer att passera genom fyrtio städer i Frankrike. Sedan måndagen den 25 april har sex eftermonterade fordon färdats över Frankrike. Turnén startade i går i Cannes, och kommer att fortsätta i södra Frankrike, innan den går upp västerut och sedan norrut under maj. Från 1 till 4 juni stannar Retrofit Tour i Paris och går sedan ner österut för att avslutas i Lyon den 23 och 24 juni. För att komma dit, registrera dig helt enkelt via telefon eller e-post.

På REV Retrofit-turen kan du beundra en buss, två nyttofordon och tre gamla bilar ombyggda till elektriska. Om du ännu inte är övertygad av tillvägagångssättet kommer Touren att vara ett tillfälle att träffa proffs inom sektorn som kommer att kunna svara på dina frågor. Syftet tycks också vara att övertyga lokala myndigheter som skulle kunna dra nytta av eftermonteringen för att konvertera till exempel sin kollektivtrafikflotta till el.

Eftermontering: tänk om vi konverterade till el?

Det är officiellt: “retrofit” har nu sitt eget regelverk, vilket underlättar omvandlingen av termiska fordon till elektriska. Men även om driften nu är möjlig uppstår en fråga: ska vi konvertera till eftermontering?
Läs mer

Källa: Retroframtid ; Byri

Relaterade Artiklar

Back to top button