Vilket chip i iPhone 14 och iPhone 14 Pro?

iPhone 13 & iPhone 13 minitest © © Pierre Crochart för Clubic

För första gången iPhone 14 och iPhone 14 Pro skulle integrera olika processorer för att ytterligare separera de två serierna.

Sista timmarna av väntan innan jag upptäcker iPhone 14, men ryktena tar aldrig slut för att avslöja de minsta detaljerna i dessa efterlängtade smartphones.

Apple vill differentiera sina iPhone-sortiment så mycket som möjligt och motivera prisskillnaden

Vi har vetat i några veckor nu att Apple vill särskilja sina två nya iPhone-serier, nämligen iPhone 14 och iPhone 14 Pro.

De mest premiummodellerna skulle dra nytta av ett stort antal nya funktioner, oavsett om det gäller den påstådda minskningen av skåran som innehåller Face ID-ansiktsigenkänningssensorn, Always On-skärmen för att permanent visa tiden, aviseringar och nya widgets som introducerats av iOS 16 , eller till och med fotodelen, som skulle förbättras rejält med nya sensorer fram och bak.

iPhone 14 Pro skulle också dra nytta av en SoC A16 Bionic, ett nytt chip som logiskt sett borde erbjuda en förbättring av smarttelefonens prestanda jämfört med sin föregångare.

En förnyad A15 Bionic-processor för iPhone 14

Man skulle ha trott att iPhone 14 och 14 Plus (samma smartphone med en 6,7-tums skärm, jämfört med 6,1 för den tidigare) skulle bära samma chip. Bortsett från iPhone 5C 2012, som återvinner A6-processorn från iPhone 5, gör Apple normalt ingen skillnad mellan intervall och erbjuder samma processor på alla sina senaste iPhones.

I år skulle saker dock förändras och iPhone 14 skulle erbjuda en Apple A15 Bionic SoC. Den senaste informationen i vår ägo tyder dock på att Apple inte skulle återanvända chippet som presenterades förra året.

Denna nya och förbättrade A15 Bionic kan ge några interna optimeringar och modemprestandaförbättringar. Grafikkraften skulle också förbättras jämfört med iPhone 13-chippet. Som en påminnelse erbjöd dess SoC 4 GPU-kärnor, jämfört med 5 för iPhone 13 Pro. iPhone 14 kan därför dra nytta av en extra GPU-kärna i år för att erbjuda mer grafikkraft till sina användare i applikationer och spel. Det skulle alltså erbjuda en betydande förbättring som skulle motivera köpet av en ny smartphone, samtidigt som det gör vissa besparingar på kostnaden för dess komponenter i processen.

Svara om bara några timmar. Vi inbjuder dig att följa Apples keynote med oss ​​onsdagen den 7 september från 19.00 på Clubic via vår livestream och våra olika kompletta artiklar under kvällen.

Källa: WCCFTech

Relaterade Artiklar

Back to top button