Vilket är det bästa Minecraft-hotellet?

Steve Minecraft Smash bros

Minecraft är ett spel där alla spelare inte har samma erfarenhet. Den senare kommer verkligen att skilja sig från en värld till en annan, eller snarare, från en server till en annan. Av denna anledning är Minecraft vad som kallas ett spel sandlåda, där varje upplevelse är uppdelad i sin egen miljö. Och mer och merwebbhotell erbjuda nyckelfärdiga erbjudanden för att vara värd för din server.

Utvecklingen av Minecraft (ursprungligen kallad Grottspel) börjar 2009, för en officiell release 2011. Allt eftersom det fortskrider, är spelaren nedsänkt i en värld bestående av block och dynamiskt genererad. Och konceptet blir alltmer attraktivt: i maj 2020 hade Minecraft 126 miljoner följare, tre gånger fler än i juni 2016, två år efter Microsofts förvärv av Mojang-utvecklingsstudion.

Sammanfattning

Varför skapa en Minecraft-server?

Minecraft skiljer sig från andra spel genom att sätta upp dedikerade servrar. Dessa är värd för mycket personliga versioner av originalspelet, utökade med flera moduler som t.ex mash-ups (uppsättningar av texturer som är specifika för ett visst universum) eller minispel. Blocken som utgör världen får sedan ett speciellt utseende, precis som djur eller monster.

Det finns därför inte ett utan flera tusen sätt att spela Minecraft, och vem som helst kan skapa sin server för att ställa in verktygen för att skapa en mycket specifik värld, där även varelserna kommer att bli personliga. Detta resulterar i större fördjupning jämfört med originalspelet.

Minecraft

Varje virtuell värld kan också styras av sin egen ekonomi, det vill säga det sätt på vilket varje spelare utvecklas och praktiskt taget tjänar pengar för att fortsätta sin utveckling. Detta komplexa system är en avgörande punkt för att skapa en underhållande miljö.

När en Minecraft-server är etablerad med sina egna egenskaper kan den delas med andra spelare online. Katalogen private-server.net/minecraft listar de franska förekomsterna av Minecraft (mer än 3 500 hittills). Alla kan därför referera sin server dit. Den skapade världen blir därmed multi-player.

Det är här Minecraft servervärdtjänster kommer in.

Varför välja en Minecraft-värd?

Faktum är att om det är möjligt att skapa en miniserver från en konventionell dator, är processen inte bara mycket förenklad på en professionell lösning, utan framför allt blir prestandan mycket bättre. Medan det på en liten personlig server kommer att vara möjligt att ta emot tio spelare på en instans av Minecraft, kommer den här världen att kunna ta emot mer än hundra spelare på en mer solid hårdvarukonfiguration. Men som vi har sett tidigare är Minecraft framför allt designad för att vara multi-player.

Minecraft

Förutom bättre övergripande prestanda ger en dedikerad server hos en värd också kontinuitet med praktiskt taget oavbruten åtkomsttid. Infrastrukturen för en värd är också förberedd mot DDoS-attacker. Det ger därför en garanti för säkerhet.

Kostnaderna som spenderas med en värd kommer alltså att täcka inte bara utgifterna i en avancerad hårdvarukonfiguration för en persondator (som också måste uppdateras regelbundet), utan även elkostnaderna för hans personliga faktura för en avsättning 24/7 från servern.

Minecraft-värdar

Det finns en mängd Minecraft-serverhotellerbjudanden, och nästan alla erbjuder Multicraft-kontrollpanelen. Det senare gör det enkelt att konfigurera serveralternativ. Multicraft erbjuder att hantera Java-serverinställningar, chattalternativ mellan spelare eller till och med spelarna själva.

Denna panel låter dig också redigera konfigurationsfiler. Det finns också en hantering av de olika plugins samt full FTP-åtkomst för att direkt komma åt de värdfiler som finns. Multicraft låter dig utföra säkerhetskopior eller konfigurera vissa uppgifter, till exempel en förschemalagd serveromstart.

Apex

minecraft apex

Apex är en av de mest kända värdarna, med servrar placerade i ett tjugotal länder på alla kontinenter. Målet är naturligtvis att minska så mycket som möjligt den totala latenstiden när spelare kommer åt din instans.

I Frankrike tillhandahåller Apex servrar som drivs av en AMD Ryzen 7 3800X-processor klockad till 3,9 GHz. Företaget erbjuder sig att stödja denna konfiguration med 1 till 10 GB RAM som faktureras mellan €5 och €41,72 per månad. Rabatt tillämpas den första månaden samt genom att välja kvartalsfakturor. Observera tillhandahållandet av en avancerad server, en 4,5 GHz turboboost och 15 GB RAM-minne för 66,75 €/månad

Var och en av dessa prenumerationer inkluderar ett obegränsat antal spelare, skydd mot DDoS-attacker, obegränsad SSD-lagring eller till och med automatiska säkerhetskopieringar. Vi hittar även förkonfigurerade minispel. Observera också att en dedikerad IP-adress ingår, som kan mappas till en underdomän. Detta kommer att dela servern och rekrytera nya spelare.

Besök Apex webbplats

GGS-servrar

minecraft gg

GGServers erbjuder åtta abonnemang som faktureras för $3 per månad för 12 spelare, till $36 per månad för upp till 144 spelare. På dessa standarderbjudanden är servern klockad till 3,2 GHz och upp till 4 GHz med 1 GB till 12 GB DDR4 RAM vid 2133 MHz och SSD:er som erbjuder en skrivhastighet på 400 MB/s.

Genom att helt enkelt dubbla dessa hastigheter klockas CPU:n till 4,4 GHz och upp till 5 GHz. RAM-minnet erbjuder en frekvens på 2 400 MHz och lagringsmässigt hittar vi NVMe SSD:er som erbjuder en hastighet på 2,5 GB/s. Framför allt låser den upp tillgänglighet på 9 platser. Observera dock att servrarna i Roubaix ingår i det klassiska standarderbjudandet.

GGserver erbjuder att konfigurera 14 typer av servrar beroende på vilken instans du vill skapa. Detta sträcker sig från Java Edition-paketet för den omodifierade standardversionen av PC-spelet till Bedrock-versionen som tillåter spel på mobil, surfplatta och Xbox också. Andra versioner inkluderar olika modpack och optimerade plugins.

Besök GGServers webbplats

CubedHost

minecraft cubehost

CubedHost erbjuder ett tjugotal prenumerationer för att etablera en Minecraft-server. I Frankrike, i Roubaix, drivs dessa av en Intel Xeon E-2136 4,5 GHz med DDR4-minne på 2666 Mhz och NVMe SSD.

Mängden minne kommer att variera mellan planerna, från 768 MB för 1-5 spelare för $3,93/månad och upp till 12GB för 50+ spelare för $62,91/månad. Genom att betala kvartalsvis eller halvårsvis tillämpas 5 % respektive 10 % på dessa räntor.

CubedHost bygger på den egenutvecklade Prisma-instrumentbrädan som ersätter Multicraft. Prisma samlar inte bara hanteringen av servern utan även av CubedHost-kontot. Företaget förklarar att det har optimerat Prisma genom att samla in feedback från spelare under åren för förbättrad hantering av Minecraft.

Besök CubedHost-webbplatsen

Värdskap

minecraft hostinger

Värden Hostinger har en mängd värderbjudanden, inklusive prenumerationer på Minecraft från 19,95 euro per månad, ett pris som sjunker till 8,95 euro per månad på ett fyraårigt åtagande.

Till detta ingångspris dyrare än konkurrenterna hittar vi, utan vidare precision, Intel Xeon-processorer samt SSD-lagring med 2 GB RAM. Anti-DDoS-skydd ingår såklart, liksom automatiska säkerhetskopieringar.

Hostinger specificerar också att root-åtkomst låter dig installera mods och plugins efter eget val på din Minecraft-instans, även om vissa redan är tillgängliga som standard. Datacentren, å andra sidan, finns inte i Frankrike. De närmaste finns i Storbritannien och Nederländerna.

Värdskap

Se erbjudandet

Läs meddelandet


9

Värdskap

 • Ett extremt rikt utbud
 • Bergsäker responstid
 • Servrar i Frankrike

Hostinger markerar många rutor, med början med fullständigheten i dess erbjudanden såväl som dess attraktiva priser, även om det inte alltid är särskilt tydligt vid första anblicken. Det rankas i toppen av de bäst presterande webbvärdarna på marknaden. En annan fördel, den har nu servrar i Frankrike.

Hostinger markerar många rutor, med början med fullständigheten i dess erbjudanden såväl som dess attraktiva priser, även om det inte alltid är särskilt tydligt vid första anblicken. Det rankas i toppen av de bäst presterande webbvärdarna på marknaden. En annan fördel, den har nu servrar i Frankrike.

MCProHosting

minecraft mcp

MCProHosting har servrar på 23 platser inklusive Paris. Latenstiden kommer därför att reduceras till ett minimum (även om det verkar som att pingen är snabbare i Nederländerna). Företaget tillhandahåller maskiner som drivs av en Intel Xeon E5-2600 med DDR4 RAM-minne och obegränsad SSD-lagring.

Företaget erbjuder dagliga backuper, 24/7 support samt en mobilapp för iOS och Android för att styra servern. Framför allt tillåter dess partnerskap med CloudFlare att den kan motstå DDoS-attacker på mer än 42 Tb/s.

För en server som är värd för Bedrock Edition av Minecraft (multi-device) är sex prenumerationer tillgängliga från $1,49 per månad för 256 MB RAM (10 spelare platser) och upp till 3 GB RAM för ett obegränsat antal platser.

För standardversionen (Java) av spelet, räkna minst $7,99 per månad för 1 GB RAM och 25 spelare slots.

Serverhantering är baserad på en personlig version av Multicraft av MCProHosting med möjlighet att hantera konsolen, eller installera olika typer av servrar och givetvis installera mods efter eget val.

Besök McProHostings webbplats

Slutsats

För ett första försök erbjuder de första Apex-prenumerationerna ett bra pris/prestandaförhållande och låter dig utvecklas smidigt mot mer solida konfigurationer.

Å andra sidan, från ett visst antal spelare blir latenstiden viktigare och viktigare. Om du är ute efter en viss prestanda från början är det därför bättre att vända dig till Hostinger.

Kolla in våra recensioner av värdtjänster:

 • Hostinger Review (2021): Är det den snabbaste värden på marknaden?
 • LWS Review (2021): Det billigaste webbhotellet
 • HostPapa Review (2021): Ett gediget erbjudande på instegsnivå
 • OVH recension (2021): den europeiska ledaren
 • Amen: allt-i-ett-lösningen för företag
 • IONOS recension av 1&1 (2021): den europeiska dinosaurien
 • Opinion Ikoula (2021): det galliska molnet
 • Scaleway recension (2021): värd med gratis sås
 • O2Switch recension (2021): referensmellanerbjudandet
 • Planethoster recension (2021): perfekt för att komma igång gratis

Relaterade Artiklar

Back to top button