Vilken VPN ska du välja för din smartphone?

VPN-Smartphone.jpg

Vi använder våra smartphones överallt när vi rör oss. Du kan då behöva använda Wi-Fi-anslutningar som inte alltid är säkra. Använd i det här fallet a vpn kan visa sig vara en lösning. Men vilken ska du välja för din telefon?

CyberGhost VPN

Se erbjudandet

Läs meddelandet


9

CyberGhost VPN

 • Smidigt GUI
 • Prestanda och valuta för pengarna
 • Servrar optimerade för streaming och P2P

Se erbjudandet

Läs meddelandet


9

Läs meddelandet


9

Se erbjudandet

NordVPN

Se erbjudandet

Läs meddelandet


9

NordVPN

 • Mycket effektiv streaming och TV-åtkomst
 • Stort antal servrar
 • Innovativt NordLynx VPN-protokoll

Se erbjudandet

Läs meddelandet


9

Läs meddelandet


9

Se erbjudandet

ExpressVPN

Se erbjudandet

Läs meddelandet


9

ExpressVPN

 • Många plattformar stöds
 • Snyggt gränssnitt och webbläsartillägg
 • Imponerande antal servrar

Se erbjudandet

Läs meddelandet


9

Läs meddelandet


9

Se erbjudandet

Om samma ämne:

 • Bästa VPN för iPhone
 • Bästa VPN för Android

Vad används ett VPN till?

För vissa användare förblir en VPN något ganska obskyrt. Om vi ​​hör mer och mer om det på sistone tack vare en ständigt ökande adoption av allmänheten är det ibland svårt att förstå intresset av att använda en sådan.

I verkligheten står VPN för “Virtual Private Network”. Det är då en anslutningstunnel som kommer att placeras mellan din smartphone och webbplatsen som du ska försöka komma åt. Allt som passerar genom denna tunnel krypteras, vilket innebär att ingen kan känna till informationen som passerar och din identitet är skyddad.

Uppenbarligen är du anonym på internet och din IP-adress är dold, eftersom den ersätts av VPN-serverns. Du har inte längre direkt tillgång till de webbplatser du väljer, men servern kommer att ladda all information innan den skickar tillbaka den till dig, allt krypterad.

Att använda ett VPN kan därför ha flera intressen. Först och främst gör det dig ännu mer anonym. Du surfar så här utan att kunna spåras och ingen kan veta vad du gör på internet. I ögonen på din ISP såväl som den webbplats du besöker är du därför inte riktigt lokaliserad och identifierbar.

VPN-iPhone-Imag.jpg

Din IP-adress är hur du identifierar dig på internet. Varje Internetanvändare har en egen och den kan spåras tillbaka till dig medan du hittar dig. Tack vare en VPN blir din IP dold och ersätts av serverns. På detta sätt kan du därför förvränga din position.

När du använder ett VPN kan du verkligen välja i de allra flesta fall vilken server du vill ansluta från. En lista över länder är tillgänglig för dig, så det blir väldigt enkelt att byta från ett territorium till ett annat. I ögonen på de sajter du besöker: du kan därför lokalisera dig själv i Frankrike, USA eller Japan med några få klick!

En annan sak: ett VPN gör det också möjligt att säkra din anslutning. Vem säger privat och säker tunnel säger att ingen då kan få tag i din eventuella information som cirkulerar där. Att ansluta till ett offentligt WiFi-nätverk kan vara farligt, eftersom illvilliga personer kan fånga upp data som cirkulerar där. Tack vare en VPN: du skyddar dig själv och det blir omöjligt.

Slutligen kommer en VPN att låta dig kringgå censur. I vissa länder som Kina är många webbplatser verkligen blockerade. Svårt i det här fallet att kunna komma åt Google Maps från din smartphone för att ta sig runt i staden. Vet då att genom att använda ett virtuellt privat nätverk kan du kringgå dessa blockeringar och få tillgång till Googles tjänster eller till och med Facebook utan problem.

Varför är det värt att använda ett VPN på en smartphone?

Att använda ett VPN är inte bara för datorer. Idag är det väldigt enkelt på din smartphone att installera och använda dem dagligen. Oavsett om det är på en WiFi- eller 4G-anslutning, det tar bara några ögonblick.

Det finns gratisappar och betalda. I båda fallen kan dessa verktyg vara intressanta av flera anledningar. Först och främst konsumerar vi många videor på våra smartphones idag, men visste du att uppspelningen av vissa tv-kanaler är blockerad utomlands?

Faktum är att om du vill se de senaste sändningarna från TF1 eller M6 i repris när du reser i Japan: det kommer helt enkelt inte att vara möjligt. Ett felmeddelande talar om att du inte kan komma åt detta innehåll från ditt område. Tack vare ett VPN kan du sedan låtsas att du ansluter från Frankrike och återfå tillgång till dina favoritprogram i efterhand.

VPN Mobile Travel © Pixabay

Det är inte allt, du kan också använda den här tekniken för att kringgå Netflix geo-filter. Varje land har sin egen katalog med mer eller mindre nya nyheter. Till exempel, i USA är katalogen över senaste filmer mycket mer omfattande än den i Frankrike. Tack vare ett VPN blir det möjligt att simulera en anslutning från USA och därmed få tillgång till en mycket större katalog.

Om det finns en anledning att använda ett VPN på en smartphone, är det förmodligen när det kommer till offentliga WiFi-anslutningar. Vi kan enkelt ansluta till den med några få klick från våra mobila enheter under iOS och Android, men dessa kan vara riskabla. Så kom ihåg att använda dessa tjänster för att kryptera din data och navigera med sinnesfrid.

Vilka är kriterierna att tänka på när du väljer en smartphone VPN?

När du väljer ett VPN för din smartphone måste du ta hänsyn till flera viktiga kriterier. Det beror på vad du vill använda den till. Ändå är vissa element väsentliga för att ha en trevlig navigering på en daglig basis.

Först och främst erbjuder en VPN olika funktioner. Det kan till exempel vara dubbelkryptering eller en tracker-blockerare. Hur som helst, dessa små tillägg som gör din upplevelse bättre på en daglig basis tillåter också de olika tjänsterna att skilja sig åt. De kan spela i balansen.

Ett annat viktigt kriterium: valet av servrar. Ju fler servrar en VPN erbjuder i många territorier, desto mer kommer den att låta dig tro att du ansluter från olika platser. För att kringgå censur eller geoblockering av vissa tjänster är det viktigt att ha ett brett urval.

NordVPN 2019

Lättheten att använda för dessa servrar och deras säkerhetsnivå är uppenbarligen avgörande. Respekten för ditt privatliv måste säkerställas av dessa tjänster och du måste därför vara särskilt vaksam i detta avseende. För det, inget bättre än att läsa de allmänna villkoren för användning av dessa verktyg.

Vissa VPN tillåter också peer-to-peer-nedladdningar (torrent) och andra strömmar på endast ett fåtal servrar. Det är därför viktigt att kontrollera detta om du vill använda dem speciellt för dessa ändamål.

Sista väsentliga punkten: den datakvot som du har rätt till. Vissa VPN begränsar dig i användningen av deras bandbredd och du kan då begränsas till endast 500mb till exempel. Efter denna förbrukade data är det sedan nödvändigt att gå vidare till kassan till exempel. Vissa VPN begränsar också hastigheten som du får.

Vissa kommer att säga att priset på VPN uppenbarligen är ett viktigt kriterium. Det är en realitet, men i själva verket kommer en betaltjänst av den här typen alltid att vara effektivare och kommer att respektera din integritet ännu viktigare.

Vad är skillnaden mellan gratis och betalda VPN på telefoner?

Det finns många gratis VPN på smartphones. De är för det mesta baserade på en Freemium ekonomisk modell eller finansierade genom reklam eller försäljning av användardata. Att driva ett VPN är faktiskt en kostnad och vissa av dessa VPN tvekar inte att samla in din data för att sälja dem vidare till reklambyråer.

Vem säger gratis säger ofta begränsad. Detta är ett faktum, eftersom kostnaden för dessa tjänster är för hög för att till exempel kunna erbjuda ett stort antal servrar eller till och med obegränsad bandbredd. En betald VPN kan i sitt fall ha fler möjligheter att erbjuda dig en mer kvalitativ tjänst på dessa punkter.

Betalda VPN-tjänster erbjuder ofta intressanta ytterligare funktioner samt förbättrad säkerhet. Lägg därtill en kundtjänst som ofta är mer lyhörd och en större respekt för användarnas integritet så förstår du att det kan vara intressant att gå till kassan.

Några av dessa gratis VPN finns också i länder som Kina. Så mycket att berätta, vi vet inte riktigt vart den insamlade informationen tar vägen. För att inte tala om det faktum att i händelse av en begäran om rättvisa kräver viss lagstiftning i dessa länder VPN-tjänster för att kommunicera all din information. Vi är långt ifrån det exemplariska skyddet av din integritet.

Letar du efter mer information för att helt förstå hur man använder ett VPN? kolla in våra artiklar:

 • Hur fungerar ett VPN?
 • Hur skapar man ett VPN?
 • Är det farligt att använda ett VPN?
 • Är det lagligt att använda ett VPN?
 • Hur tar man bort ett VPN?

Relaterade Artiklar

Back to top button