Vilken version av Microsoft Edge har jag?

Du(Frågar dig själv om du använder versionen Microsoft Edge för (Microsoft Edge)Krom Eller en föråldrad version? De två webbläsarna är mycket olika, och officiellt stöd för den föråldrade versionen Microsoft Edge slutade kl mars 2021(mars 2021). Så du kanske vill uppgradera till en nyare version baserat på Krom som aktivt utvecklas och förbättras från och med januari 2020(januari 2020) . Så här kontrollerar du versionen kant som du använder:

Hur man tar reda på vilken version jag har Microsoft Edge för (Microsoft Edge)Krom eller föråldrad?

Om du har Windows 11 installerat på din dator eller enhet har du redan versionen Microsoft Edge för (Microsoft Edge)Krom . Den äldre versionen ingår inte i detta operativsystem. PÅ Windows 10 , beroende på den specifika versionen av operativsystemet kan det vara installerat eller inte. Men om ikonen Microsoft Edge ser ut som nedan, du har redan versionen Krom.

versionsikon Microsoft Edge för (Microsoft Edge)Krom

Om du använder Windows 10 och webbläsarikonen ser ut som nedan, du har en föråldrad version kant . Om du inte längre vill använda den äldre versionen kant ladda ner och installera version Krom härifrån: Ladda ner webbläsaren Microsoft Edge.

Microsoft Edge äldre ikon

Arv ikon Microsoft Edge

RÅD.(TIPS:) Om du inte har en ikon Microsoft Edge på aktivitetsfältet, du kan hitta det i menyn ” Start(Startmeny) » eller sök “Microsoft Edge” och titta sedan på den visade ikonen för motsvarande resultat.

Beroende på om du använder en äldre version av Microsoft Edge eller en Krom (Microsoft Edge),(Chromium) scrolla ner på sidan och läs det relevanta kapitlet i den här guiden.

Hur man kontrollerar version i Microsoft Edge(Microsoft Edge) baserad på Chromium

Om du har version Kant för (kant)Krom kan du se den specifika versionen installerad på din dator genom att öppna Microsoft Edge (öppna Microsoft Edge) och gå till Inställningar och mer. (“Inställningar och mer.”) Gå sedan till avsnittet “Hjälp och feedback”(“Hjälp och feedback”) , och sedan “Om Microsoft Edge”.(“Om Microsoft Edge.”)

Öppna menyn

Öppna menyn ” inställningar(Inställningar)” och leta efter posten ” Om Microsoft Edge.(Om Microsoft Edge)

den ” inställningar(Inställningar)” och ” Om programmet”. (Om) Efter det kommer du att kunna se den exakta versionen Microsoft Edge . Om den inte är uppdaterad kommer du att informeras om att en ny version är tillgänglig och du kan uppdatera din webbläsare.

Visa version i Chromium-baserad Edge

Visa version i Chromium-baserad Edge

RÅD.(TIPS:) Om du vill förbättra din webbläsare ännu mer, här är vår lista över topp 10 Microsoft Edge-tillägg.

Hur man kontrollerar version i legacy Microsoft Edge från Windows 10

Om du använder Windows 10 och har en föråldrad version Microsoft Edge kan du kontrollera dess specifika version genom att gå till “Inställningar och mer -> Inställningar.”

Gå till

Gå till ” inställningar(Inställningar)” och “Avancerat” och sedan ” Inställningar “.(Inställningar)

Panel inställningar(Inställningar) öppnas på höger sida av webbläsaren. Bläddra sedan igenom ” Allmän(Allmänt)” till slutet. Där ser du avsnittet “Om den här appen”(“Om den här appen”) , som visar den exakta versionen av appen du installerade Microsoft Edge såväl som versionen av dess renderingsmotor Microsoft EdgeHTML.

Se avsnittet

Se avsnittet “Om den här appen”.

Nu vet du vilken version Microsoft Edge använder.

Vilken version Microsoft Edge du använder?

Nu vet du hur du kontrollerar om du använder versionen Kant för (kant)Krom eller en föråldrad version. Du lärde dig också hur du tar reda på vilken version som är installerad i båda webbläsarna. Innan du stänger den här guiden, låt oss veta din specifika version i kommentaren nedan. Vi är nyfikna på att veta om de flesta av våra läsare använder den nya versionen kant eller gammal.

Frågar du dig själv om du kör Chromium-versionen av Microsoft Edge eller den äldre versionen? De två webbläsarna är mycket olika och det officiella stödet för den äldre versionen av Microsoft Edge upphörde i mars 2021. Därför kanske du vill uppgradera till den nya Chromium-baserade versionen, som aktivt utvecklas och förbättras från och med januari 2020. Här är hur du kontrollerar vilken version av Edge du använder:

Hur vet jag om jag har Chromium-versionen av Microsoft Edge eller den äldre?

Om du har Windows 11 installerat på din dator eller enhet har du redan Chromium-versionen av Microsoft Edge. Den äldre versionen ingår inte i detta operativsystem. I Windows 10, beroende på den specifika versionen av operativsystemet, kanske det är installerat eller inte. Men om Microsoft Edge-ikonen ser ut som den nedan, har du redan Chromium-versionen också.

Ikonen för Chromium-versionen av Microsoft Edge

Ikonen för Chromium-versionen av Microsoft Edge

Om du använder Windows 10 och webbläsarens ikon ser ut som den nedan, har du den äldre versionen av Edge. Om du inte längre vill använda den äldre versionen av Edge, ladda ner och installera Chromium-versionen härifrån: Ladda ner webbläsaren Microsoft Edge.

Ikonen för den äldre versionen av Microsoft Edge

Ikonen för den äldre versionen av Microsoft Edge

DRICKS: Om du inte har Microsoft Edge-ikonen i aktivitetsfältet kan du hitta den i Start-menyn eller söka efter och sedan titta på ikonen som visas för det relevanta resultatet.

Beroende på om du har den äldre versionen eller Chromium-versionen av Microsoft Edge, rulla nedan och läs motsvarande kapitel i den här handledningen.

Så här kontrollerar du versionen i den Chromium-baserade Microsoft Edge

Om du har Chromium-versionen av Edge kan du se den specifika versionen installerad på din dator genom att öppna Microsoft Edge och gå till Sedan, navigera till följt av

Öppna menyn Inställningar och hitta posten Om Microsoft Edge

Öppna menyn Inställningar och hitta posten Om Microsoft Edge

Fliken öppnas och visar sidan. Du kan sedan se den exakta versionen av Microsoft Edge. Om den inte är uppdaterad informeras du om att en ny version finns tillgänglig och du kan uppdatera webbläsaren.

Se versionen i den Chromium-baserade Edge

Se versionen i den Chromium-baserade Edge

DRICKS: Om du vill förbättra din webbläsare ytterligare, här är vår lista över topp 10 Microsoft Edge-tillägg.

Så här kontrollerar du versionen i den äldre Microsoft Edge från Windows 10

Om du använder Windows 10, och du har den äldre Microsoft Edge, kan du kontrollera dess specifika version genom att gå till

Gå till Inställningar och mer, följt av Inställningar

Gå till Inställningar och mer, följt av Inställningar

Rutan öppnas på höger sida av webbläsaren. Scrolla sedan nedåt i avsnittet till dess botten. Där ser du avsnittet som visar den exakta versionen av Microsoft Edge som du har installerat, såväl som versionen av dess Microsoft EdgeHTML-renderingsmotor.

Se avsnittet Om den här appen

Se avsnittet Om den här appen

Nu vet du vilken version av Microsoft Edge du använder.

Vilken version av Microsoft Edge använder du?

Nu vet du hur du kontrollerar om du använder Chromium-versionen av Edge eller den äldre versionen. Du lärde dig också hur du tar reda på vilken version som är installerad i båda webbläsarna. Innan du stänger den här handledningen, berätta för oss i en kommentar under din specifika version. Vi är nyfikna på om de flesta av våra läsare använder den nya versionen av Edge eller den äldre.

Relaterade Artiklar

Back to top button