Vilken laserepilator (IPL) ska jag välja? Allt du behöver veta innan du köper

En av de mest effektiva metoderna för hårborttagning hemma är att använda tekniken Intense Pulse Light (IPL). Egentligen används laserepilatorer endast i specialiserade skönhetssalonger och sådana enheter är inte tillgängliga för enskilda mottagare. Nu kan var och en av oss köpa en effektiv och effektiv IPL-epilator för eget bruk och även om det vanligtvis är dyrare än att köpa en klassisk enhet baserad på en uppsättning pincett eller skivor, är denna investering i många fall definitivt värd ljuset.

Det är också värt att kolla hur mycket de mest populära IPL-epilatorerna (felaktigt kallade laser) kostar idag – rankningen nedan uppdateras ständigt och presenterar de mest önskvärda modellerna på marknaden.

Hur fungerar IPL laserepilatorn?

Driften av IPL-epilatorn är mycket enkel. Enheten skickar en exakt stråle av pulserande ljus, vars uppgift är att tränga djupt in i huden till hårlöken och förstöra den med den värme som genereras. Detta väcker förstås i många fall misstankar om att ett sådant förfarande är skadligt för vår hälsa, men ta det lugnt – ljusstrålen tränger inte längre in i vår kropp och under normala förhållanden är den helt säker för oss. Naturligtvis finns det några betydande kontraindikationer för hårborttagning med laser. Sådan behandling bör undvikas genom att:


  • gravid kvinna,

  • personer med åderbråck,

  • personer med sjuk hud,

  • personer med alltför känslig hud.

Det är också värt att avstå från IPL-hårborttagning om du är fräsch efter att ha solat – då är denna procedur inte bara ineffektiv, utan kan också orsaka obehaglig irritation. Kom ihåg att denna typ av behandling är mest effektiv när vi har mörkt hår – om håret på benen eller på andra ställen där vi vill bli av med det är väldigt ljust, och vi kan skryta med en mörk hy, så kan du förvänta dig att hårborttagning med laser inte ger önskat resultat. Du bör också undvika att exponera områden med fräknar eller mullvadar.

Vad ska man titta efter när man investerar i en IPL laserepilator?

En av de viktigaste komponenterna som varje epilator måste ha är förmågan att reglera enhetens kraft. Detta är viktigt eftersom varje person har en helt annan smärttröskel, och även om det är mycket mindre smärtsamt att ta bort hårstrån med en laserstråle än att använda en klassisk epilator, kan användning av för hög effekt på enheten resultera i svår klämning eller oönskade hudreaktioner. Det är värt att komma ihåg att kraften måste anpassas till typen av hud och det epilerade området – huden på benen kommer säkert att vara mer motståndskraftig mot yttre stimuli än bikiniområdet eller huden under armhålorna.

Det är värt att investera i en enhet med en hudkontaktsensor – Lyckligtvis finns det här elementet som underlättar epileringsprocessen redan i praktiskt taget alla enheter på marknaden. En stor bekvämlighet är också att ha en trådlös enhet – till skillnad från en klassisk epilator är ett urladdat batteri inte ett alltför stort problem. Här är effekten av åtgärden densamma tills epilatorn är helt urladdad, och effektiviteten hos de utsända ljuspulserna minskar inte.

När du köper är det värt att uppmärksamma skyddet mot användning av barn – obehörig åtkomst till IPL-epilatorn kan orsaka ganska obehagliga konsekvenser, och ögonen är särskilt känsliga, som – efter att ha riktat ljusstrålen – mycket lätt kan skadas. Men om du är en person med en låg smärttröskel är det värt att leta efter en enhet med en extra kylkåpa eller en ström av kall luft som släpps ut över det epilerade området – sådana modeller finns också till försäljning.

Även om det verkar ganska uppenbart, detta vi väljer definitivt utrustning från välrenommerade och välkända varumärken. Deras produkter är oftast certifierade av hälso- och skönhetsbyråer, vilket vi inte kan förvänta oss av billiga modeller från kinesiska butiker. Det handlar trots allt om vår hälsa och säkerhet.

Vid korrekt epilering kommer en mängd olika tillbehör säkert att vara till hjälp, och anpassa effektiviteten av hårborttagning till specifika delar av vår kropp. Dessa typer av tillbehör gör att du kan minska omfattningen av hudreaktioner i särskilt känsliga områden och deras användning kan avsevärt minska smärtan i samband med brännande hårrötter.

Hur lång tid tar hårborttagning med IPL-laser?

På grund av enhetens punktliga funktion är hårborttagningsprocessen genom en sådan enhet inte kort. Den första hårborttagningen av benen kan ta upp till 2-3 timmar, men noggrannhet under proceduren rekommenderas definitivt. Det är värt att komma ihåg att för att få önskad effekt är det nödvändigt att upprepa behandlingen till och med flera gånger – då kan resultatet vara i flera månader.

Du kan inte glömma att förbereda din hud ordentligt för epilering – det är värt att raka benen och andra ställen där vi kommer att utföra proceduren i förväg, för då kommer driften av enheten att bli mycket effektivare. Det är absolut nödvändigt att se till att huden är ren och torr, men inte torr – i sådana fall är det värt att återfukta kroppen med lämpliga förberedelser.

Hur mycket kostar en IPL laserepilator?

IPL-epilatorn är inte en billig enhet – vi kommer att behöva betala cirka 400-500 PLN för den mest prisvärda, anmärkningsvärda utrustningen, men kom ihåg att till detta pris köper vi en produkt som kommer att tjäna oss i många år. Av denna anledning verkar en sådan investering – särskilt för personer som klagar på smärta under traditionell epilering – vara en mycket förnuftig lösning som kommer att löna sig snabbt, med hänsyn till priset för sådana behandlingar i professionella skönhetssalonger.

Kolla hur mycket de mest populära IPL-epilatorerna på marknaden idag kostar. Rankingen uppdateras löpande:

Laser hårborttagning i salongen

Sådana tjänster erbjuds av många skönhetssalonger i polska städer. De har dock en betydande nackdel, eftersom du måste betala dyrt för dem, och på grund av faktorer som vald teknik, använd enhet, hudton eller hårfärg, kan dess effekter inte alltid vara tillfredsställande. Den höga avgiften kan dock motiveras av erfarenheten hos den person som utför behandlingarna och väljer de optimala parametrarna för enheten och depileringstekniken (IPL, diodlaser).

Hårborttagning med laser för hemmet

Den största fördelen med denna lösning är möjligheten att utföra behandlingen när som helst, utan att behöva boka tid med en kosmetolog. Kostnaderna är också lägre, eftersom vi betalar för lämplig enhet en gång, och dess kostnad är i de flesta fall priset för flera besök på en skönhetssalong. Detta är dock en engångskostnad som inte alla kommer att ha råd med. Du bör också komma ihåg om lämplig behandlingsfrekvens så att deras effekter är tillfredsställande.

Relaterade Artiklar

Back to top button