Vilken bärbar dator för PLN 2 500? maj 2022

Gå tillbaka till innehållsförteckningen

Vilken bärbar dator för PLN 2 500? Med minst en 4-kärnig processor

En av de viktigaste komponenterna i denna klass av hårdvara är processorn. Det avgör till stor del vad som kan göras på datorn och har också stor inverkan på hur mycket den bärbara datorn kommer att köras på batteriet. Enligt vår mening anständigt en bärbar dator för 2 500 PLN bör redan ha minst en processor med fyra kärnor. Det är bäst att välja system från de nyare serierna av Ryzen 4000U eller 5000U och 11:e generationens Intel Core i5.

Bärbar dator för 2 500 PLN den bör definitivt ha minst 8 GB RAM. Det är också bra för honom att vara ombord SSD-media med en minsta kapacitet på 240 GB. När det gäller grafikchippet är det mest troliga alternativet som finns till det här priset en enhet integrerad med CPU:n, så du kan snarare glömma bort att spela mer avancerade spel. Men om du köper utrustning med en AMD Ryzen 4000U, 5000U eller 11:e generationens Intel Core-processor med G7-beteckningen ger de dig möjlighet att köra äldre spel i en ganska hög jämnhet – förutsatt att RAM-minnet i dem fungerar i två- kanalläge.

Gå tillbaka till innehållsförteckningen

I en bärbar dator upp till PLN 2 500 kan du redan räkna med en IPS Full HD-skärm

För cirka 2 500 PLN kan du redan nu köpa en bärbar dator med IPS, EWV eller VA-skärm med Full HD-upplösning och det är detta vi främst rekommenderar.. Tyvärr kan vi ibland behöva acceptera en TN-skärm med sämre färger och betraktningsvinklar än de som nämnts ovan. Trots allt upplösning bör inte offras – nämnda 1080p är för närvarande minimum för bekväm surfning på webben och kontorsarbete.

Gå tillbaka till innehållsförteckningen

Vad mer att tänka på när du väljer en bärbar dator upp till PLN 2 500?


  • Arbetstid på batteriet – du kan hitta bärbara datorer på marknaden upp till PLN 2 500, vilket ger upp till 8 timmars arbete på en laddning. Men det finns också några som inte kommer att kunna ge ens hela 4 timmar. Dessa skillnader beror inte bara på batteriernas kapacitet, utan också på optimeringen av firmware, utrustning och till och med typen av matris som används. Innan du köper den valda modellen bör du därför leta efter körtidstester, eftersom det inte kan bedömas enbart utifrån cellkapacitet och enhetsspecifikationer.

  • Arbetsvolym – Man bör komma ihåg att volymen på en bärbar dator inte bara beror på komponenterna utan framför allt på kylningseffektiviteten. De allra flesta bärbara datorer för runt PLN 2 500 är ganska tysta när de är inaktiva och lätt laddade. Men under belastning kan vissa av dem vara väldigt högljudda, så det är värt att leta efter detaljerade tester innan du köper den valda modellen.

  • Produktionskvalitet – kom ihåg att kvaliteten på utförande direkt påverkar livslängden på den köpta utrustningen, så att bara titta på specifikationerna för den bärbara datorn du köper är ett stort misstag. Särskilt eftersom flyttning av utrustningen nästan alltid medför en viss risk för skada.

Gå tillbaka till innehållsförteckningen

Bärbar dator för PLN 2 500 – rekommenderade modeller

Så mycket för teorin, låt oss gå vidare till praktiken. Nedan hittar du en lista över bärbara datorer som rekommenderas av oss för cirka PLN 2 500, i enlighet med riktlinjerna som visas ovan.

HP 15s med Ryzen 3 5300U och 16 GB RAM

Den här bärbara datorn finns i många konfigurationer, men den optimala i de flesta situationer är den med Ryzen 3 5300U fyrkärnig processor och 16 GB RAM som fungerar i tvåkanalsläge – i hemapplikationer kommer du oftare att märka de positiva effekterna av mer minne än en processor med fler kärnor. Denna modell har även en matt IPS-skärm med en upplösning på 1080p, en snygg uppsättning utgångar – inklusive USB-C och HDMI – samt en separat numerisk knappsats. Tyvärr saknas ett och annat – det finns varken bakgrundsbelyst tangentbord eller fingeravtrycksläsare och dessutom får vi ett ganska medelmåttigt batteri och ett plasthölje av inte särskilt hög kvalitet. Men till det här priset kan du inte ha allt och den här utrustningen kommer att vara utmärkt som en multimedia-hemdator.

Eller kanske något billigare? Kolla vår en lista över rekommenderade billiga bärbara datorer upp till PLN 2 000!

Relaterade Artiklar

Back to top button