Vilken är den senaste animationstrenden?

Det senaste året förde designers med sig en omfattande mängd förändringar i webbteknologiernas värld. Det här är de mest spännande och de senaste animationstrenderna 2021 i samhället:

Sträckbarhet

Utökningsbarhet är där du kan ta tekniken och utöka den för dina behov. Under det senaste decenniet har vi använt komponenter överallt, när vi utvecklar appar (som med React, Vue, Svelte) och när vi arbetar med en design (en systemdesign.) nuförtiden försöker vi göra dessa komponenter mer unika och applicerbara för vardagen. använda sig av. Utökningsbarhet gör att vi kan använda plattformen (som webbläsare och html/css/js) för våra behov och experiment, och naturligtvis för en bättre vinst.

Variabla typsnitt

Variabla teckensnitt är framtiden för webbanimation, och erbjuder oss en lista med möjligheter att hantera texten på skärmen (inklusive storlek, djärvhet och stil). Allt kan kombineras med en relativt liten filstorlek. Det är dags att säga adjö till ändlösa debatter om huruvida du måste skaffa dussintals typsnitt och ge dig ett innehåll en möjlighet att leva ett nytt och underbart liv.

Kompatibilitet

Per definition är kompatibilitet teknikens förmåga att vara utbytbar beroende på en viss användares behov. Ur teknisk synvinkel kan vi ge exempel på olika företag som avslutar eller migrerar från en gammal stack till en ny. Till exempel, Backbone överförs till React. Utvecklare vill att de båda ska ha ett enhetligt utseende som inte kommer att använda stora migrationer. Komponenter och webbkomponenter är huvudagendan alla är överens om.

Laddar skärmanimering

Medan sidan laddas ner kan användaren byta till en annan sida utan att komma ihåg varför de besökte sidan från första början. Snabb internetanslutning skapade kapacitiva mängder av otåliga användningsområden, så animeringen av laddningsskärmen låter som den enda lösningen för personer med genomsnittlig uppmärksamhet. En fängslande bild är en ny trend inom webbanimation. Inte bara irriterar den procentuella infografiska animeringen användaren, den informerar dem också när laddningstiden tar slut. Samma sak gäller för framstegsindikatorer, men när det gäller animering för oss föredrar de flesta webbdesigners siffror som överbelastas.

Muursticker Laddar... | Loading bar, Wall sticker, Wall bar

Marköreffekter

Marköreffekter har varit populära ett tag, så det är inte den senaste trenden. Men vem har sagt att man inte kan dra nytta av svunna tider om och om igen. Även om vi inte har sett mycket marköranimering på sistone, finns dessa effekter över hela Internet, oavsett vilken sida du besöker.

Hover-effekter

Användaren uppmärksammar hela tiden området där de placerade markören. Det är därför de flesta rörelsedesigners fortsätter att öva samtidigt som de skapar nyare lösningar för svävningseffekter. Webbanimationer behöver alltid lite seriös krydda, så denna effekt finns i arsenalen av mest eftertraktade funktioner för varje webbplats.

Uppradade ikoner

År 2021 är ikoner som inte matchar en estetik ett brott. Ett 2021-gränssnitt måste ha det enhetliga utseendet exakt upp till en pixel. Om du vill hoppa på denna trend, använd bilder från samma sida. Ladda inte ner dem från gratisaktier. Ladda istället ner dessa ikoner från speciella bibliotek. Varje bild måste ha samma stil, med liknande parametrar och behålla samma linjetjocklek. Ikoner som laddas ner från olika webbplatser Jag kommer att förstöra din integritet och det övergripande utseendet på ditt projekt. Använd nya var bibliotek för där uppgraderas innehållet dagligen.

Oskärpa effekter

Gradienter utvecklades och blev mer komplexa. Nu räcker det inte att använda en linjär gradient som vi brukade göra. Du måste blanda olika färger och opacitet, lägga till lager och lagermasker. Dessutom använder designers färgoskärpa för sina gränssnitt, vanligtvis i bakgrunden. Detta gör att gränssnittet ser djupare och tredimensionellt ut.

Relaterade Artiklar

Back to top button