Vilka är de mest kända virtuella gemenskaperna?

L’ Internet är hem för många sidor som är riktade till olika målgrupper runt om i världen. Att få ett ämne eller se artiklar om saker vi gillar är väldigt enkelt inom nätverket.

Av’ nyheter till politik, vetenskap eller underhållning oavsett om det är i video, ljud eller skriftlig form, ger dessa sidor all slags information direkt.

Dessa är de så kallade virtuella gemenskaperna som skapats för att möta informationsbehov om ett visst ämne eller område. Samt tillhandahålla ett sätt att kommunicera och uttrycka dig med andra från dessa plattformar.

Gillar du vissa saker, men i din stadsdel eller stad finns det ingen som du? Vill du lära dig något men du vet inte var eller vem som kan lära dig? Om du behöver uttrycka dig, lära dig eller helt enkelt uppskatta något, då kommer det att vara mycket användbart att ange en virtuell gemenskap.

Vad är virtuella gemenskaper?

Virtuella gemenskaper är grupper av människor eller institutioner grupperade kring ett gemensamt tema eller område. Det är med andra ord sidor eller sociala nätverk som riktar sig till en specifik målgrupp eller som täcker ett gemensamt behov på nätverket.

Till exempel, Facebook är en virtuell gemenskap skapad för att möta kommunikationsbehoven hos människor av alla slag. Wikipedia är också en virtuell gemenskap men för människor som behöver forska i ett ämne eller veta något.

Som du kan se, varje sida som samlar in användare antingen att ta itu med ett ämne, eller att täcka ett behov, blir en virtuell gemenskap. När vi redan har en grundläggande definition om detta ämne, låt oss gå för att visa dig vilka som är de mest populära virtuella gemenskaperna.

Det finns ett brett utbud av virtuella gemenskaper och var och en ger dig fördelar framför de andra som du kan njuta fullt ut av. Men vilka är de bästa virtuella gemenskaperna? Här i vår artikel kommer vi att visa dig vilka sajter som är mest populära idag.

Vilka är de mest kända virtuella gemenskaperna?

Här är några av de mest populära gemenskaperna:

Facebook

Det är utan tvekan en av de mest populära gemenskaperna på nätet i världen . I grunden är Facebook ett socialt nätverk där du kan kommunicera med människor från hela världen, i olika åldrar och synpunkter. Vi kan dela åsikter med människor, träffa människor, ladda upp bilder, titta på videor och mycket annat.

Om du är en av få som inte har detta sociala nätverk, i följande länk visar vi dig hur du skapar eller öppnar ett konto på Facebook.

Youtube

En annan välkänd virtuell gemenskap. Youtube är en videosajt på som du kan ladda upp dina egna videos, se filmer, följa dina favorityoutubers och listan fortsätter. Många människor runt om i världen använder det som ett läromedel; de ser hur man lagar viss mat eller hur man fixar något.

YouTube är en plattform som ofta används av människor för att marknadsföra sig själva genom sina kedjor. Och sanningen är att detta har resulterat för många eftersom de bor på denna virtuella plattform. Om du är en innehållsskapare och vill veta kraven för att tjäna pengar på en YouTube-kanal, klicka på den här artikeln.

Google

En tjänst universellt internet . Detta amerikanska företag är välkänt eftersom det har en mycket lättanvänd sökmotor. Något intressant med Google är att i sökfältet kommer du att se att dess logotyp ibland ändrar form för att påminna dig om ett speciellt datum.

Dessutom är detta företag inte bara känt för sitt internetsurfsystem. Han erbjuder oss tjänster såsom som Gmail, Youtube, Google Maps, Google Adsense, Google Drive och många fler. Dessa försäkringsverktyg kommer att vara mycket användbara för dig.

Twitter

Det är en mikrobloggtjänst, det vill säga det tillåter användare att skicka mycket korta meddelanden. Detta sociala nätverk används i stor utsträckning av människor, särskilt för att hålla kontakten.

Många använder det för att dela nyheter, och många influencers och kändisar använder det för att dela med sig av vad de gör på en daglig basis. Det bör också noteras att denna sida har en gräns på 140 tecken per meddelande och kallas tweets. Lär dig hur du automatiskt uppdaterar Twitter till den senaste versionen.

Wikipedia

Det är en gratis digital uppslagsverk så att alla kan njuta av dess stora innehåll. Den innehåller information om miljontals saker och är skriven i mer än 200 språk . Vem älskar inte att ha ett uppslagsverk som har nästan allt till hands utan att behöva gå till ett bibliotek? Det är vad Wikipedia ger dig.

Relaterade Artiklar

Back to top button