Vilka är de bästa verktygen och applikationerna att använda i Linux?

Linux är ett operativsystem vars funktion är att få datorn att fungera med en mängd olika program såsom: webbläsare, spel, antivirus, läsare med flera. Den kan användas som Windows via GUI.

Fastän detta operativsystem har utvecklats på 1960-talet kl Bell Telephone Laboratories blir det för närvarande populärt på den globala marknaden. Av denna anledning pågår skapandet av olika mjukvaruverktyg och applikationer.

Av denna anledning kommer vi att meddela dig vad som är bästa verktygen att använda på detta system så att du kan dra full nytta av linux . Dessutom kan var och en av dessa applikationer vara till hands gratis, några av dem har funktionen att optimera datorn maximalt.

Ta reda på vilka som är de bästa verktygen och applikationerna för Linux

Det finns flera applikationer och verktyg tillgängliga för Linux, bland vilka vi nämner:

 • BleachBit: detta verktyg utför funktionen att förnya hårddisken på datorn, det skapades för att överensstämma med egenskaperna hos operativsystemet Linux.
 • Gedit : Det är mycket användbart, eftersom det är en textredigerare som ger olika alternativ.
 • LibreOffice Writer : den har flera Microsoft Office-funktioner, dessa funktioner är viktiga för Linux-system, den har kontorssviter och den är tillgänglig gratis.

 • Djärvhet : denna applikation utför funktionen att redigera ljudfiler, du kan utföra funktioner som att kombinera spår som bara var tillgängliga i DJ-applikationer.
 • GIMP : det har likheter med Photoshop, där du kan redigera de bilder du vill oavsett vilket format du har.

På liknande sätt har Linux sina egna musikspelare, bland vilka vi nämner: KMPlayer, GetMiro.com, Banshee.fm, Kodi, mp4 vlc-spelare.

Var och en av dem har sina egna egenskaper, dessa verktyg designades för detta operativsystem. Likaså finns det många applikationer med olika funktioner, bland vilka följande sticker ut:

 • krita : med detta program kan du skapa, måla och redigera bilder
 • blandare : med det här verktyget kan du skapa videor och spel samt göra animationer med bilder.
 • Vektor : är tillgängligt för Linux och för många andra operativsystem är det ett vektorprogram.
 • ImageMagick : det är ett välkänt verktyg och det är mycket användbart vid redigering.

Lista över verktyg, applikationer och program för Linux

I den här idéordningen kommer vi att fortsätta att nämna vart och ett av de verktyg som finns tillgängliga för operativsystemet Linux och dess funktion.

 • GtkOrphan – Ta bort lätt filer eller paket som inte är användbara på PC, är det ett rengöringsmedel av god kvalitet. En av dess funktioner är att den fungerar snabbt, den kan radera upp till 10 GB skräpfiler på ett ögonblick.
 • Synaptisk : är en pakethanterare som låter dig eliminera oönskade filer från din dator.

 • Privacy Badger : dess funktion är att skydda datorns integritet, den eliminerar alla sökningar du har gjort när du surfar på webben. Dessutom är informationen du har registrerat skyddad från tredje part.
 • Aircrack-ng : skyddar enheten från infekterade filer, har en drivrutin för att skydda datorn.
 • Apache Open Office : det är ett användbart program för att utföra arbeten eller dokument.
 • Calligra kontor : används för att göra presentationer och arbeta från datorns skrivbord, den innehåller flera informationsprocessorer.

Å andra sidan är dessa appar också kompatibla med windows och ios . Det finns otaliga tillgängliga verktyg för Linux. Andra tillgängliga verktyg och applikationer är: Calligra Office, Audacity, Bleachbit V2, Blender, Clementine, Davinci, Evolution, Lightworks med flera.

Det bör noteras att den här listan innehåller de bästa verktygen, applikationerna och programmen som finns tillgängliga för operativsystemet Linux. Var och en av dem har olika funktioner, de är viktiga program för datorer, den har gamla och moderna verktyg.

Du kanske också är intresserad av, Vilka är alla Linux-systemversioner och deras funktioner?, Bland annat relaterade ämnen. Med hänsyn till att på denna webbplats kommer du att kunna hitta ett brett utbud av tekniska ämnen av stor relevans och intresse i vårt dagliga liv.

Relaterade Artiklar

Back to top button