Vilka är alla Linux-systemversioner och deras funktioner?

Datorvärlden är väldigt stor, varje dag dyker det upp nya och fantastiska nyheter som gör upplevelsen mycket bättre för oss. Allt detta är möjligt främst tack vare vad våra datorer klarar av.

De datorer kontor vi har hemma arbeta tack vare operativsystem förinstallerade på sina hårddiskar. Dessa system fungerar på basis av program som kan köras för att utföra uppgifter.

Ända sedan vanligt folk fritt fick tillgång till sina egna datorer började bättre operativsystem utvecklas. Med funktioner och egenskaper som passar den vanliga användaren.

Vilka är alla versioner av Linux-system och deras egenskaper?

Ett av de mest använda operativsystemen idag är linux det lanserades officiellt 1991. Sedan dess har det blivit det säkraste och mest pålitliga operativsystemet som vi kan ladda ner.

Linux fungerar som en gratis programvara med öppen källkod vilket innebär att användarna har tillgång till intensiv interaktion med utvecklingen av systemet. Detta hittar många Linux-bassystemuppdateringar.

De flera versioner som för närvarande finns tillgängliga av operativsystemet Linux är anpassade till varje användares specifika behov. Det är viktigt att veta lite om vad var och en av dem erbjuder, för att kunna välja den som bäst passar våra behov.

Känna till versionerna av Linux-system med deras egenskaper

I den här artikeln kommer vi att visa vad som är var och en av dessa versioner och de mest relevanta funktionerna som var och en erbjuder. På så sätt kommer vi att kunna särskilja var och en av dem och välja den som passar oss bäst.

Ubuntu MATE och dess funktioner

Det är ett av de mest kompletta operativsystem vi kan hitta, det sticker ut för att ge oss tillgång till uppdateringar på ett mycket praktiskt sätt. Den kommer med appar de behövs inte längre förinstallerad vilket gör den till en mycket komplett version.

Apricity OS och dess funktioner

Det är en mycket mer komplett version, den erbjuder mycket avancerade funktioner vilket gör den till en av de bästa versionerna av Linux. Dess gränssnitt är mycket väldesignat, det är en av versionerna som ser bäst ut.

Linux Mint och dess funktioner

Den är baserad på Ubuntu-versionen, men med funktionen idealisk för personer som inte har mycket kunskap inom området datorer . Det erbjuder ett mycket enkelt och lättförståeligt gränssnitt men utan att glömma dess funktionalitet kan vi anpassa det efter vår smak på ett mycket praktiskt sätt.

Antergos och dess egenskaper

Det är en av de mest kraftfulla versionerna av Linux, dess gränssnitt är mycket komplett vilket gör upplevelsen mycket bättre. Han har förmåga att uppdatera vilket gör det till det perfekta verktyget för våra datorers goda prestanda.

ZORIN OS och dess funktioner

Det är den idealiska versionen för personer som är vana vid att använda Windows-operativsystemet, dess gränssnitt är mycket likt Windows 7-versionen. mycket kompletta program och omfattande tillgång till inställningar.

Elementärt operativsystem och dess funktioner

Det är en version som inte skulle kunna saknas i detta urval, om vi vill ha en gränssnitt som liknar en Apple Mac, detta är programvaran som måste installeras. Det erbjuder inte bra olika applikationer, men de han har fungerar väldigt bra.

Xubuntu och dess funktioner

Denna version kännetecknas av att vara mycket ljus, vad gör det tillgänglig till datorer som inte har mycket kapacitet . Den erbjuder de mest nödvändiga applikationerna, i allmänhet är det en mycket komplett version och samtidigt väldigt lätt.

Manjaro Linux och dess funktioner

Detta är väldigt likt det föregående, förutom att det har ett mycket mer attraktivt gränssnitt, med en helt ny design . Dess program är mycket bra med bra prestanda, vilket gör den till den perfekta versionen för att säkerhetskopiera de gamla datorerna.

Detta är inte de enda versionerna av detta operativsystem, du hittar dem här.

Du kan också vara intresserad , bland andra relaterade ämnen , Hur man installerar program i Ubuntu Linux Lätt att ladda ner från Internet . Med hänsyn till att på denna webbplats kan du hitta ett brett utbud av artiklar om olika tekniska ämnen.

Relaterade Artiklar

Back to top button