Viktiga tips för att förbättra din datasekretess

Idag finns det inget mer värdefullt än våra personuppgifter. Det är mycket viktigt att vara säker för att undvika alla typer av olägenheter. Från en misstänkt inkomst på ditt konto, till en betydande förlust av pengar (om vi pratar om ett bankkonto). Huruvida våra telefoner har ett fingeravtryck eller om vår WhatsApp-applikation skyddas av ett lösenord om vi ansluter från en annan mobil, representerar inte tillräckligt med åtgärder för att kunna ha en bra nivå av datasekretess.

Det finns viktiga tips som du kan börja omsätta i praktiken redan nu. Det är aldrig för sent att börja och det tar bara några minuter att komma igång.

Lösenordshantering

Att bara ha ett konto med ett lösenord innebär inte att vi är säkra. Vi måste välja lösenord av lämplig längd och svårighetsgrad. Många appar och tjänster har en lösenordsguide som talar om för dig om lösenordet du angav är säkert eller inte, och till och med talar om för oss om det som saknas uppfyller ett villkor för att skapa lösenord.

Å andra sidan är det nästan nödvändigt att ha en lösenordshanterare. Det kommer en tid när vi har många konton av alla slag och vi kan inte ändra allas lösenord. Att ha en chef gör den här uppgiften enklare och låter dig ha ett starkt lösenord för varje konto. Även om det är mycket lättare att komma ihåg och hantera, rekommenderas inte att ha samma lösenord för allt. Speciellt om det är väldigt lätt att gissa. Till exempel ditt namn följt av serienumret 123456. Vi rekommenderar att du går till vår fullständiga handledning om skapa ett säkert lösenord .

Hantera integriteten för den data du delar

Det kan ta lite längre tid, beroende på vilken applikation eller tjänst vi hanterar. Ta exemplet med Google, ditt globala konto kopplat till resten av applikationerna som YouTube, Maps och själva sökmotorn har flera alternativ som du kan aktivera eller inaktivera. Dessa alternativ inkluderar möjligheten att dela din plats i realtid, använda dina surfinställningar för att rekommendera innehåll och mer.

Var medveten om vad vi delar

För många människor är det svårt att inte vilja dela vad de håller på med på sociala plattformar som Instagram eller Tik Tok. Ett enkelt fotografi kan dock ge användbar information till cyberbrottslingar för att bryta mot data om dig eller dina nära och kära.

Vi måste också komma ihåg att allt vi vill dela med oss ​​av måste vi göra det med andras fulla samtycke. Naturligtvis om det är ett gruppfoto eller ett foto där en eller flera personer helt enkelt dyker upp “av surprise”. Det är bättre att undvika obekväma stunder innan du måste ta itu med dem.

Vidta försiktighetsåtgärder på din arbetsplats

Alla som arbetar i ett företag är medvetna om att yrkeslivet måste skiljas från privatlivet. Det är sant att det är omöjligt att undvika att dela stunder av avkoppling med de kollegor som vi delar mest med dagligen. Detta kan dock få allvarliga konsekvenser, beroende på respektive företags uppförandekoder.

Du bör inte missa denna uppförandekod när som helst, särskilt när du delar bilder eller annan typ av innehåll på sociala nätverk. Underlåtenhet att göra det kan till och med leda till stämningar som kan leda till personlig och ekonomisk skada.

Relaterade Artiklar

Back to top button