Vietnamesiska VinFast presenterar sina elektriska stadsjeepar VF e35 och VF e36 från Pininfarina


VinFast kommer från den vietnamesiska bilgruppen VinGroup och presenterar sina första två elektriska stadsjeepar designade av Pininfarina i Los Angeles. Det är också en möjlighet för varumärket att etablera sig i Amerika där marknadsföringen av dess modeller kommer i mitten av nästa år.

Med sin VF e35-modell kommer den vietnamesiska tillverkaren att gå på blomsterrabatterna hos Tesla och dess Model Y samt på sina europeiska rival Volkswagen med ID.4. VF e36, mer imponerande och mer massiv, kommer att tävla i den högre kategorin.

En snygg design genomsyrad av Pininfarina-signaturen

Vi behöver inte längre presentera det berömda teamet av Pininfarina-designers som redan har präglat billandskapet i flera decennier. Biltillverkaren VinFast uppmanade deras talang att dra linjerna för sina två elektriska SUV-modeller.

Stilen är snygg, elegant och häftig för båda modellerna. VF e35 har en mer modern design med sin linje som påminner mycket om SUV-modeller som för närvarande finns tillgängliga, alla med en touch av dynamik. VF e35 är 4,75 m lång.

För sin del är VF e36 en stor elektrisk SUV med ett massivt utseende. Pininfarina har integrerat kurvor och rundhet i sin design, vilket gör allt trevligare samtidigt som det erbjuder generösa dimensioner. Modellen är imponerande och erbjuder en lysande signatur framtill och baktill och tar upp märkets grafiska charter i form av ett “V”.

Elmotorer som levererar mer än 400 hästkrafter

Under presentationen av de två modellerna nämnde inte tillverkaren specifikationerna för fordonen. VinFasts hemsida anger dock att de två nya modellerna kommer att kunna ta emot en elmotor som levererar 402 hästkrafter och ett maximalt vridmoment på 640 Nm.

Autonomi bör nå nästan 500 km för VF e35 och 550 km för VF e36. VinFast sa att fordonen kommer att få flera förarassistanssystem som körfältshjälp, kollisionsvarning, automatisk parkering och förarövervakning.

Om varumärket utnyttjar AutoMobility-mässan för att investera på den amerikanska marknaden bör den europeiska marknaden följa efter nästa år.

Källa: InsideEVs

Relaterade Artiklar

Back to top button