Videokonferenser: Microsoft tillkännager bättre prestanda för Teams

Microsoft_Teams © Microsoft

Designad för videokonferenser, möten och samtal av alla slag, den berömda app för videokonferenser från Microsoft, Lagger oss några ganska goda nyheter.

I ett försök att optimera Teams användarupplevelse vill Microsoft säkerställa optimal resurshantering för att minska energiförbrukningen under möten.

Teams försöker minska sin konsumtion

Den amerikanska jättens samarbetsplattform för kommunikation, som lanserades för flera år sedan, är särskilt populär bland proffs. Och i ett sammanhang där distansarbete har exploderat har det nu visat sig mycket användbart för fjärrsamtal och möten. Nu vill Microsoft fokusera på en annan aspekt av sin applikation: resursoptimering.

Med andra ord har företaget visat sin önskan att minska energiförbrukningen för Teams, oavsett din enhet och vilken konfiguration du än har. Microsoft har fokuserat sina krafter på den energikrävande delen av sin applikation, nämligen gruppvideosamtal eller skärmdelning. Och genom att identifiera källan till “problemet”, efter många testfaser, lyckades företaget minska energiförbrukningen med upp till 50 % för videosamtal över tio användare.

Teams prestationsförbättringar

För att göra detta förklarar jätten att den har fokuserat på många tekniska aspekter: att optimera kameran (minimera stressen på processorn när den är aktiv), förbättra konfigurationer eller till och med konsolidera videorendering och sammanföra strömmar, vilket kräver färre operationer än tidigare . Förutom att främja strömförbrukningen, förbättrar detta också den övergripande stabiliteten för Teams.

Således resulterar denna process i en betydande minskning av de energibehov som efterfrågas av Teams. Och den goda nyheten är att Microsoft har meddelat att de kommer att fortsätta sina ansträngningar för att ytterligare minska energiförbrukningen för sin applikation.

Om samma ämne:
Microsoft Teams kommer att berikas med LinkedIn och OneDrive-tjänster

Källa: Microsoft

Relaterade Artiklar

Back to top button