Vid 27 år blir Vitalik Buterin (Ethereum) den yngste (kända) kryptomiljardären

Vitalik Buterin © © CryptoActu

Även om det inte går en dag utan kryptovalutor
är i centrum för uppmärksamheten, kan ödet för Vitalik Buterin mycket väl vara avundsjuka.

Med 27 år blir medgrundaren av Ethereum, världens näst största kryptovaluta bakom Bitcoin, helt enkelt den yngsta miljardären i historien att uppnå en sådan förmögenhet genom en virtuell valuta.

Läs också:
Ethereum transaktionsavgifter har aldrig varit högre

Miljardär på bara 7 år

Ursprungligen från Ryssland tillbringade Vitalik Buterin större delen av sitt liv i Kanada. Och om han tycks uppskatta kylan på olika kontinenter, är det framför allt inom teknik och kryptovalutor som den unge mannen på 27 år drar till sig passion och resurser.

Medgrundare av Ethereum, en virtuell valuta som lanserades 2014, året då han fyllde 20 år, tillsammans med 6 andra personer, kommer Vitalik Buterin helt enkelt inom loppet av 7 år att ha bidragit till att göra denna kryptovaluta till den andra i världen bakom Bitcoin. Framför allt tillät det honom att äga tillräckligt för att, till nuvarande priser, överstiga en miljard dollar i personlig förmögenhet.

Nyheten, meddelad av Forbesutgör ett rekord i världen av virtuella valutor, Buterin är dessutom den yngsta av de 7 medgrundarna av Ethereum.

Läs också:
Atari kommer att bygga ett “virtuellt Las Vegas” baserat på Ethereum (ETH)

En persondator från 4 års ålder

Utbildad vid University of Waterloo (Ontario) som ingenjör och programmerare, väntade Vitalik Buterin inte med att avsluta sina studier för att fördjupa sig i datavetenskap. Han hanterade en central enhet från 4 års ålder, skrev ett mycket seriöst uppslagsverk om kaniner tre år senare samtidigt som han var passionerad för att mixtra med Excel-ark, och tillbringade åratal med att smutsa ner händerna.

Hans engagemang i Ethereum märktes snabbt eftersom Buterin 2016 belönades med en 31e plats bland de 40 mest inflytelserika personerna i världen under 40 i rankingen som fastställts av Förmögenhet. Mer än 10 år efter grundandet Bitcoin Magazine 2011 sitter denna kryptovalutaentusiast nu på en digital skatt på 1,09 miljarder dollar.

Vitalik Buterin skulle därmed äga 333 520 Ethers, vars värde nådde rekord den 3 maj 2021. 1 Ether värderades då till 3 278 dollar, vilket helgade uppgången av Ethereum, vars valuta har upplevt en rejäl explosion sedan början av 2021. Faktum är att dess värde har hoppat 325%. Buterin och kryptovalutaföretaget drar särskilt nytta av en ökande användning av DeFi, en förkortning för decentraliserad finans.

Observera att de fem huvudsakliga DeFi-protokollen i belopp, Aave, Compound, WBTC, Maker och Uniswap, alla skapades på Ethereum, och att två tredjedelar av beloppen som åtagits i decentraliserad finansiering, dvs 93,3 miljarder dollar, är genom Ethereum. Det räcker med att säga att Vitalik Buterin kan se glada dagar komma och gå i sitt hem i Zug, Schweiz.

Källor: Intressant teknik
, Forbes
, Förmögenhet

Relaterade Artiklar

Back to top button