Vi testade Coyote på Android Auto: ska du gå med innan du ger dig ut på vägen?

Coyote Android Auto © David Nogueira

Detta är NYHETEN som tillkännagavs i somras av Coyote-företaget: ankomsten av dess körassistansapplikation ombord på fordon utrustade med Android Auto. Vi testade det i Frankrike, men även i Portugal. Återvänd över tusentals kilometer med denna digitala co-pilot.

Coyote var tvungen att reagera för att inte tappa mer mark mot sin argaste konkurrent, Waze. Denna sista applikation, vars framgång är obestridlig, finns på iOS- och Android-enheter, men också på “replikerings”-system som Apple CarPlay och Android Auto. Fram till nu var samma förlängning av Coyote-appen bara tillgänglig på CarPlay, vilket lämnade ägare av Android-smarttelefoner på sidlinjen. För dem är det omöjligt att använda deras tjänst från huvudskärmen på deras fordon. Nu förändras situationen med ankomsten av Coyote på Android Auto tack vare formeln som heter Extend.

Coyote Android Auto © David Nogueira

Coyote-tjänsten: några siffror och priser

GPS-vägledning, vädervarning, trafikinformation, arbetszon, farozon eller riskzon är Coyote-tjänstens huvudfunktioner. För att njuta av den på den stora skärmen på ditt fordon måste du därför prenumerera på Extend-erbjudandet. Som alltid erbjuds olika prissättningsalternativ, inklusive erbjudanden med och utan förpliktelser.

Coyote Android Auto © Coyote

Angående formeln som intresserar oss här, räkna 11 euro per månad utan förpliktelse och 120 euro för ett års tjänst. Det är dyrare än grunderbjudandet, och vissa kanske till och med säger att det äntligen är ganska dyrt att betala för att dra nytta av denna förlängning på skärmen på ditt fordon. Enligt Coyote skulle faktiskt 56% av samhället ha begärt att applikationen skulle komma till Android Auto. Å andra sidan, inte säker på att bland dessa 56% är många användare villiga att betala ännu mer för att dra nytta av det när den konkurrerande lösningen är tillgänglig gratis.

Coyote Android Auto © Coyote

Dessutom, även om det betyder att tala om gemenskap, indikerar företaget att det har 5 miljoner scouter över hela Europa. Det är svårt att veta det verkliga antalet aktiva användare i Frankrike, men i Europa indikerar Coyote att det skulle vara 80 % av användarna som är aktiva. Även om vi vet att Coyotes scouter är så kallade “historiska” eller “informerade” användare, med ankomsten av à la carte-formler, är det desto mer komplicerat att uppskatta antalet aktiva och vanliga prenumeranter som fler är.

Vi har vissa tvivel om att de når en miljon i Frankrike där Waze tillkännager 14 miljoner användare i Frankrike!

En framgångsrik Android Auto-integrering…

Detta test utfördes ombord på en Honda Civic. Om det här fordonet har ett något daterat multimediagränssnitt, särskilt för dess Garmin-navigationssystem, känner vi igen dess goda stabilitet. Den här gav oss aldrig några problem med Android Auto-gränssnittet och de olika applikationerna som användes.

Coyote Android Auto © David Nogueira

Huvudskärmen för Coyote-appen på Android Auto påminner mycket om gränssnittet för “karta”-läge i mobilappen. De som, precis som vi, föredrar expertläget för dess förmåga att modellera de olika händelserna tidigare måste ge upp det.
Åtminstone för stunden. Coyote arbetar faktiskt med att lägga till detta läge till Android Auto. Precis som integrationen av röstkommandon, även frånvarande i denna version. En svaghet, enligt vår mening, som måste korrigeras omedelbart, särskilt när vi vet att Android Auto-system nödvändigtvis inkluderar en mikrofon i kabinen.

Coyote Android Auto © David Nogueira

I det nuvarande tillståndet finner vi därför den traditionella räknaren på den nedre högra delen som anger hastigheten som ska respekteras och hastigheten på ditt fordon. En rund prick kantad av en grön cirkel när allt är bra, men som blir röd om du överskrider den lagliga hastigheten. Bredvid den, till vänster, finns indikationerna på antalet Coyote-användare på din del av vägen eller runt dig. Det finns också stjärnklassificeringssystemet som på ett sätt ger information om tjänstens tillförlitlighet. Om de tre stjärnorna är svarta betyder det att du har få kvalificerade scouter runt dig och att du riskerar att inte bli korrekt informerad om de olika farorna.

Coyote Android Auto © David Nogueira

Ju mer stjärnorna fylls med vitt, desto bättre blir kvaliteten på tjänsten. Som vi kan se ovan finns varningen om körfältsavsmalning på skärmen, där panelen indikerar det för oss.
Vår internationella resa har i alla fall gjort det möjligt för oss att konstatera att Coyote-tjänsten inte är så effektiv i Portugal som den kan vara i Frankrike.

Många händelser blir orapporterade, vilket ofta resulterar i felaktiga hastighetsangivelser. När dessa är kopplade till arbete eller tillfälliga händelser skickar Coyote dem inte vidare till applikationen. Det finns inte heller någon funktion för att rapportera ett begränsningsfel, eller ens förekomsten av en avstängd väg. Skam.

Andra fel är Heres ansvar, kartografen som arbetar tillsammans med Coyote för baskarta, data och GPS-vägledning.

Coyote Android Auto © David Nogueira
Coyote Android Auto © David Nogueira
Coyote Android Auto © David Nogueira
Coyote Android Auto © David Nogueira

För att komma åt menyn för att deklarera en händelse, tryck en gång på pekskärmen för att se ikonen “Deklarera” visas. Följ sedan tre sidor med ikoner som motsvarar de olika rapporterna som du kan dela på appen. Vi beklagar helt klart frånvaron av röstkommandon som Coyote vet hur man gör på sina lådor.

Men med tiden kan du dock ikonernas layout utantill, och signaleringen blir ännu snabbare än på Waze (exklusive röstkommandon), eftersom det inte är nödvändigt att bekräfta varningens goda karaktär innan du skickar den. Detta kan dessutom ibland vara ett problem vid felaktig hantering. Kort sagt, det är en fråga om vana.

Coyote Android Auto © David Nogueira

Bra poäng för gemenskapsaspekten till förmån för Coyote, som erbjuder lite något mer frånvarande från Waze: deklarationerna på motsatt spår. Detta alternativ förstärker tjänstens effektivitet.

Slutligen, även om det väsentliga finns där, är alternativen för att ställa in vägledningen ganska grundläggande. Särskilt omnämnande för planeraren som erbjuder tre olika rutter när destinationsadressen har angetts. Lite information är associerad med var och en av dem. Det är synd, för i helt okänt territorium (vilket inte var vårt fall) kanske du vill veta mer om de rutter som erbjuds. Till exempel kostnadsskillnaden mellan två sträckor med vägtullar och skillnader i antal kilometer eller restid.

I det specifika fallet med Portugal, mellan de traditionella vägtullarna och portalerna som kallas “SCUTS” som svämmar över motorvägarna, är det ibland bättre att veta vad man ska hålla sig till för att välja bra. Ibland räcker det med att köra 10 minuter längre för att spara flera euro på vägtullar och det, Coyote berättar inte om det… men det gör Waze.

Coyote Android Auto © David Nogueira
Coyote Android Auto © David Nogueira
Coyote Android Auto © David Nogueira
Coyote Android Auto © David Nogueira

…men fortfarande perfekt

Och det här är inte de enda förbättringarna som vi skulle vilja se landa på denna Android Auto-version.

Återigen, på grund av en sammanfattning men ändå mycket läsbar (detta är en av få tillgångar för vägledningsdelen), finns det ingen indikation på intressanta platser runt oss eller på väg. Oavsett om du kör ett termiskt eller elfordon behöver du inte lita på den här vägledningsapplikationen för att visa dig närliggande terminaler eller bensinstationer. Inte ens rastplatserna för den delen. På mycket långa resor är det dock en riktigt praktisk funktion.

Vi kan alltid trösta oss med denna lilla subtilitet, som ändå är väldigt klassisk idag, som är visningen av motorvägsavfarter, materialiserad av en vy som presenterar körfälten och panelerna … men med en ofullständig realism. Återigen, vi har sett bättre.

Coyote Android Auto © David Nogueira

Coyote på Android Auto: vår dom

Vissa, ibland besvikna över Waze som inte är perfekt i alla situationer, kan bli frestade att teckna ett Coyote-abonnemang. Till dessa är vårt råd följande: nöj dig med mobilversionen för 8 € per månad utan bindning, eller 87 € per år. Det verkar överflödigt för oss att ta Extend-formeln som ger tillgång till Android Auto, vilket genererar en extra kostnad som inte är relevant, eller i alla fall inte nödvändig.

Kan lika gärna ta den klassiska versionen, eftersom en av styrkorna med Coyote-applikationen (åtminstone på Android) är att den kan köras i förgrunden av en annan applikation. Du kan sedan använda din bils GPS (detta låter dig framför allt hitta indikationerna på en digital instrumentering eller till och med i en head-up display), samt Waze i helskärm på smartphonen och Coyote i en “reducerad” version på mobilskärm.

Relaterade Artiklar

Back to top button