Vi kunde inte synkronisera det här biblioteket 0x80070093, 0x80004005 – OneDrive Error

Om, när du försöker synkronisera ett bibliotek SharePoint via (SharePoint)OneDrive för företag(Företag) i Windows 10 ett av följande fel uppstår:

 • Frågan kan inte slutföras eftersom antalet uppslagskolumner den innehåller överstiger uppslagskolumnströskeln som tillämpas av administratören. Felkod=0x80070093; Error source=Groove
 • Ospecificerat fel, felkod=0x80004005; Error source=Groove

sedan i det här inlägget erbjuder vi en lösning för att fixa dessa två till synes olika fel.

Vi kunde inte synkronisera detta bibliotek 0x80070093, 0x80004005 – fel OneDrive

Bibliotek SharePoint(SharePoint-bibliotek) är en plats på webbplatsen där du kan ladda upp, skapa, uppdatera filer och samarbeta om filer med gruppmedlemmar. Varje bibliotek visar en lista med filer och nyckelinformation om filerna. När du använder OneDrive med ett konto från ditt företag eller din skola kallas det OneDrive för företag(OneDrive för företag) .

Felkod(Fel) = 0x80070093; Källa fel = spår(fel)

För att åtgärda det här problemet måste du minska antalet uppslagskolumner i den berörda listan SharePoint Online och försök sedan synkronisera biblioteket. Gör detta tills felet inte längre uppstår.

Gör följande för att ta bort en kolumn:

 1. Navigera till den berörda listan SharePoint Online.
 2. Klicka på fliken BIBLIOTEK(BIBLIOTEK) på band SharePoint och klicka sedan Biblioteksalternativ(Bibliotekets inställningar) .
 3. I kolumnlistan klickar du på namnet på den kolumn du vill ta bort.
 4. Klick ” Radera(Radera)” längst ner på sidan ” Redigera kolumn” och klicka sedan på ” (Redigera kolumn)OK(OK) » .

Notera.(Obs!) Innan du tar bort en kolumn, överväg hur den kan påverka listan.

Felkod(Fel)=0x80004005; Källa fel = spår(fel)

Felkod=0x80004005; Felkälla = Groove

Det här problemet uppstår ofta på grund av en skadad klientcache, och för att åtgärda det måste du bygga om klientens lokala cache.

Här är hur:

Gör en säkerhetskopia(Säkerhetskopiera) alla filer du har synkat! Om du använder standardlagringsplatsen kommer alla filer att finnas där;

C:\Users\%användarnamn%\OneDrive för företag

Sluta nu att synkronisera allt genom att högerklicka på ikonen OneDrive för företag(Business) i aktivitetsfältet och stoppa sedan mappsynkronisering. Upprepa detta för alla bibliotek om du har fler än ett.

Högerklicka på ikonen Microsoft Office Download Center(Microsoft Office Upload Center) i aktivitetsfältet. Klick “Inställningar”,(Inställningar) och klicka sedan “Rensa cache”(Rensa cache) .

Högerklicka på ikonen Microsoft Office Download Center på (Microsoft Office Upload Center)aktivitetsfältet(Systemfältet) och välj ” Utgång”.(Utgång.)

Klicka sedan Ctrl+Skift+Esc för att starta den Aktivitetshanteraren(Task Manager) och avsluta processer GROOVE.EXE och MSOSYNC.EXE om de är igång.

Klicka nu Windows+R att ta upp ” Kör”. (Springa)Kopiera(Kopiera) och klistra in sökvägen nedan i rutan och klicka Stiga på :

%ANVÄNDARPROFIL%

Byt namn på mappen OneDrive för företag(Business) och en SharePoint-mapp för säkerhetskopiering.

Öppna dialogrutan igen Springa(Kör)”, men den här gången kopiera och klistra in sökvägen nedan och klicka Stiga på :

%USERPROFILE%\AppData\Local\Microsoft\Office\15.0\

På plats, fortsätt att ta bort mappar OfficeFileCache , SPW och WebServiceCache . Fröken(Hoppa över) alla filer som inte kan raderas, och inte alla användare kommer att ha alla dessa mappar.

Starta om din dator.

När du laddar ner, försök att synkronisera om biblioteket. Du kommer att få en inbjudan som frågar vad URL(URL) – adresser du vill synkronisera.

Råd till proffs(Pro Tips): istället för att använda URL(URL:er) – Det är lättare att öppna webbplatssamlingen du vill synkronisera och sedan klicka på knappen Synkronisera på menyfliksområdet. Detta startar automatiskt den installerade klienten OneDrive (om du använder IE/Edge och ingenting är felkonfigurerat). Vid installation Windows som standard fungerar det ur lådan.

Om när du försöker synkronisera ett SharePoint-bibliotek via OneDriνe for Business på Windows 10 och får något av dessa fel:

 • Frågan kan inte slutföras eftersom antalet uppslagskolumner den innehåller överstiger uppslagskolumnströskeln som tillämpas av administratören. Felkod=0x80070093; Error source=Groove
 • Ospecificerat fel, felkod=0x80004005; Error source=Groove

sedan i det här inlägget ger vi lösningen för att åtgärda dessa två till synes distinkta fel.

Vi kunde inte synkronisera det här biblioteket 0x80070093, 0x80004005 – OneDrive-fel

A SharePoint-bibliotek är en plats på en webbplats där du kan ladda upp, skapa, uppdatera och samarbeta om filer med gruppmedlemmar. Varje bibliotek visar en lista med filer och nyckelinformation om filerna. När du använder OneDrive med ett konto från ditt företag eller din skola kallas det OneDrive för företag.

Felkod=0x80070093; Error source=Groove

Felkod=0x80070093; Error source=Groove

För att åtgärda det här problemet måste du minska antalet uppslagskolumner i den berörda SharePoint Online-listan och sedan försöka synkronisera biblioteket. Gör detta tills felet inte längre utlöses.

Gör följande för att ta bort en kolumn:

 1. Navigera till den berörda SharePoint Online-listan.
 2. Klicka på BIBLIOTEK fliken på SharePoint-bandet och klicka sedan på biblioteksinställningar.
 3. I listan med kolumner klickar du på namnet på den kolumn som du vill ta bort.
 4. Klick Radera längst ner på Redigera kolumn sida och klicka sedan OK.

Notera: Innan du tar bort en kolumn, fundera över hur detta kan påverka listan.

Felkod=0x80004005; Error source=Groove

Felkod=0x80004005; Error source=Groove

Det här problemet kommer ofta från en skadad klientcache, för att åtgärda den måste du bygga om den lokala klientcachen.

Här är hur:

Säkerhetskopiera alla filer du har synkroniserat! Om du använder standardlagringsplatsen skulle alla filer finnas i;

C:\Users\%användarnamn%\OneDrive för företag

Sluta nu synkronisera allt genom att högerklicka på OneDrive for Business-ikonen i systemfältet och klicka sedan på sluta synkronisera en mapp. Upprepa detta för alla bibliotek om du har fler än ett.

Högerklicka på Microsoft Office Upload Center ikonen i systemfältet. Klick inställningar och klicka sedan rensa cache.

Högerklicka på Microsoft Office Upload Center ikonen i systemfältet och klicka på utgång.

Tryck sedan på Ctrl+Skift+Esc att starta Aktivitetshanteraren och avsluta och processer om de körs.

Tryck nu på Windows+R för att starta dialogrutan Kör. Kopiera och klistra in sökvägen nedan i rutan och tryck på Enter:

%ANVÄNDARPROFIL%

Byt namn på din OneDrive for Business-mapp och din SharePoint-mapp för säkerhetskopiering.

Öppna dialogrutan Kör igen men den här gången, kopiera och klistra in sökvägen nedan och tryck på Enter:

%USERPROFILE%\AppData\Local\Microsoft\Office\15.0\

Fortsätt på platsen för att ta bort OfficeFileCache, SPW och WebServiceCache mappar. Hoppa över alla filer som inte kan raderas och inte alla användare kommer att ha alla dessa mappar.

Starta om din PC.

Vid uppstart, försök att synkronisera om biblioteket. Du kommer att få en uppmaning som frågar dig vilka webbadresser du vill synkronisera.

Proffstips: Det enklare sättet istället för att använda webbadresser är att öppna den webbplatssamling du vill synkronisera och sedan klicka på knappen “synkronisera” i menyfliksområdet. Detta startar automatiskt den installerade OneDrive-klienten (om du använder IE/Edge och om inget är felkonfigurerat). På en standard Windows-installation fungerar detta direkt.

Relaterade Artiklar

Back to top button