Vi kommer att kunna lösa sömnens mysterier genom att gå in i andras drömmar

Några av er kommer säkert att ha sett filmen “Inception” med Leonardo di Caprio. Det är en film från 2010 där huvudpersonen ägnar sig åt att extrahera hemligheter från människors sinnen medan de sover. Därmed låter han en grupp människor delta i ett slags “delade drömmar”. Men är det verkligen möjligt att gå in i en persons drömmar och etablera en dialog med honom?

En nyligen genomförd studie publicerad i Aktuell biologi verkar öppna ett fönster på sömnens värld och gudar drömmarsom skulle kunna användas för att lösa psykologiska problem och för att bättre förstå sambandet mellan sova Och minne. Forskningen i fråga är frukten av oberoende forskning som utförts av forskare USA, Frankrike, Tyskland Och Byar Bas. I studien var 36 frivilliga inskrivna bland vilka det också fanns gudar “Lucida drömmare” eller människor som är så medvetna om sina drömmar att de till och med kan utöva kontroll över dem. De andra volontärerna var det däremot tränad att bli klara drömmare.

Drömmar: den mest mystiska delen av sömnen

Forskare registreradeaktiviteter cerebral av ämnen under sömn med hjälp avelektroencefalogram. Samtidigt övervakade de ögonrörelser och ansiktsmuskelsammandragningar, alla indikatorer på Rem fas. I vart och ett av de fyra laboratorierna som utförde forskningen experimenterade forskarna olika metoder att komma i kontakt med personen som är nedsänkt i sina drömmar, för att be dem följa vissa instruktioner. Det var som att kommunicera med en astronaut på en annan planet, enligt forskarna.

Forskare hävdar själva att tvåvägskommunikation också är möjlig om det inte är lätt. Människor som är nedsänkta i REM-fasen av sömn kan interagera och engagera sig i kommunikation i realtid. Dessutom kan de som är nedsänkta i sina drömmar förstå frågor eller utföra uppgifter som engagerar arbetsminnet och ger också svar. Så det är verkligen möjligt att gå in i andra människors drömmar och det är också möjligt att kunna upprätta en dialog med dem medan de är nedsänkta, de drömmer och sover lyckligt.

Relaterade Artiklar

Back to top button