Vi har nyheter om iMac Pro med M3-chip… och väntan borde vara värd kostnaden

iMac 2021-test © Mathieu Grumiaux för Clubic

Apple skulle arbeta på en uppdatering av sin dator allt-i-ett för allmänheten, men också på en modell för proffs.

Efter att ha förnyat sin stationära dator från golv till tak med iMac M1 (2021) är Apple redan igång med att erbjuda nya versioner.

En ny iMac M3 som borde ändra lite på formen

Mark Gurman, journalist på Bloomberg specialiserat på nyheter och projekt från den kaliforniska gruppen, informerar oss idag om Apples planer om iMac.

Tillverkaren kan hoppa över M2-processorn, som presenterades på WWDC 2022, för att erbjuda en revidering av iMac med en M3-processor, vilket inte förväntas före 2023.

Enheten skulle behålla samma format, en 24-tumsskärm och skulle bara erbjuda en prestandahöjning för användare som vill förnya sin maskin. Vi kan anta att Apple också erbjuder nya färger, efter att ha multiplicerat varianterna med iMac 2021, eller förbättrat kvaliteten på vissa komponenter som FaceTime-kameran, men ingen information hittills tillåter oss att bekräfta detta med säkerhet.

Apple förbereder en större och ultrakraftfull iMac Pro

Apple skulle också arbeta på en framtida iMac Pro, som skulle ersätta modellen som övergavs av märket i mars 2021. Denna modell skulle först erbjuda en större skärm, och ryktet har länge talat om en 32 paneltum för att möta behoven hos proffs .

Varumärket skulle också sikta på att integrera en M3 Pro eller M3 Max-processor i allt-i-ett-datorn, för att kunna erbjuda proffs så mycket kraft som möjligt för sina olika arbeten. Dess lansering skulle inte äga rum förrän under andra halvan av 2023. Om vi ​​hänvisar till de priser som Apple tar ut för dessa MacBook M1 Max och M1 Pro, kan priserna snabbt skjuta i höjden och reservera dessa maskiner för proffs, video och ljud eller utvecklingsteam .

Denna iMac Pro skulle därför förstärka Apples professionella erbjudande, som länge funnits i bakgrunden, med MacBook Pro M2, 14- och 16-tums MacBook Pros, samt den nyligen introducerade Mac Studio. Det enda som saknas är Mac Pro, som idag är den enda enheten som fortfarande erbjuder Intel-processorer och inte har gjort övergången till ARM-arkitekturen.

Om samma ämne:
Apple fungerar (uppenbarligen) på en M2 Pro, Max, Ultra och Extreme, men för vilka maskiner?

Källa: Wccftech

Relaterade Artiklar

Back to top button