Vi använder egentligen inte många appar på våra smartphones. Du?

Äpple iTunes och Google Play har över en och en halv miljon appar tillgängliga för nedladdning på våra smartphones. Amazon och Windows(Amazon och Windows) arbetar med att skapa en halv miljon appar för smartphones(smarttelefonappar) . Du förväntar dig att alla våra smartphones ska vara proppfulla av appar eftersom, du vet, någon måste använda dem. När vi tittar på vanliga smartphoneanvändare ser vi en annan verklighet. Stämmer profilen(passar profilen) genomsnittlig användning av din app? Läs vidare för att ta reda på det.

Från musik till appar: miljontals alternativ och miljarder nedladdningar

Äpple lyckats konvertera musik industri(musikbranschen) via sin iTunes onlinebutik. År 2002 Steve Jobs(Steve Jobs) övertygade cheferna för alla 5 stora skivbolagen att prenumerera på iTunes och erbjuda ett lagligt alternativ Vilda västern (Vilda västern)Napster , Kazaa och BitTorrent(Kazaa och BitTorrent) som dominerade musikdistributionen i Internet(Internet). Äpple skapat en marknadsplats med snäva kontroller och en vänlig design som gjorde att alla kunde ladda ner och lyssna musik, oavsett(musik oavsett) från dem datorkunskap(datorkunskap). Kunderna tog emot den nya butiken med entusiasm. På bara ett år sålde iTunes 70 % av allt lagligtmusik online(musik online).

Några år senare, 2008, Äpple upprepade detta tillvägagångssätt med applikationsvärlden. Spridningen av appar återspeglade avsaknaden av en onlinebutiksorganisation, som musik industri. (musik industri)Ansökningar(Appar) distribuerades online direkt av varje tillverkare, och du var tvungen att ange din betalningsinformation i var och en av dem när du bestämde dig för att ladda ner applikationen. Bygger på deras enorma framgång iPhone(iPhone lansering) 2007, Äpple kom på min egen App Store som har skapat ett onlineutrymme för appåterförsäljning. Äpple har infört strikt kontroll över vad applikationer kan eller inte kan göra på sina enheter, och har gett en enhetlig betalningssystem.(betalningssystem) som han sparade en rejäl provision för.

Konsumenterna svarade återigen bra på det enkla och bekväma att använda App Store , och utvecklare insåg i sin tur snabbt potentialen att snabbt nå ett stort antal kunder. PÅ januari 2011(januari 2011) App Store spelade in den 10 miljarde nedladdningen av appen.

Google gick med app store race(appbutikslopp) 2008. Perverst lade de till möjligheten att sedan köpa och ladda ner musik för Android för att helt återspegla modellen Äpple. Ett par år senare fick samma modell sällskap Microsoft och Amazon. (Microsoft och Amazon) Det är anmärkningsvärt att Microsoft uthärdat appbutik(app store) till de flesta stationära datorer i världen när Windows Store(Windows Store) lanserades som en del av Windows 8.

I smartphonevärlden dominerar appbutiker distributionen av appar till konsumenterna. Miljontals appar tillgängliga i onlinebutiker och miljarder nedladdningar får oss att tro att varje smartphone är full av appar. Men är det?

Vi är enkla människor när det kommer till smartphone-appar

IPhone var en rungande framgång vid lanseringen även om den bara hade en handfull appar förinstallerade med operativ system(operativ system) . Efter 7 år och miljontals appar skapade för det, hur ser våra smartphones ut idag?

Här är några resultat baserade på undersökningar som genomförts i år localytics , Forskning Nu och Pew Research Center :


  • De flesta har bara ett fåtal appar installerade på sina smartphones.(Majoriteten av människor har bara ett fåtal appar på sina smartphones) . 62 % av personer med en smartphone har inte mer än 20 appar på sina smartphones. För 30 % av smartphoneanvändarna hittar du inte fler än 10 applikationer. De flesta installerar inte många appar på sina smartphones.

  • Den faktiska applikationsanvändningen är ännu lägre. (Den faktiska användningen av apparna är ännu lägre.) 81 % av smartphoneägare använder inte mer än 10 appar per vecka. 46 % av människor använder högst 5 appar.

  • Löfte hölls, löfte inte hölls(Löfte gjort, löfte inte uppfyllt). Dessa enorma appbutiker borde vara det förlovade landet. Dom är? Det visar sig att vi ger dem en chans och provar många applikationer, men de allra flesta majoritet(majoriteten bevisar) är en besvikelse. Efter bara en dags användning, två tredjedelar av användarna Android och tre fjärdedelar av iOS-användare tar bort appar som de just laddat ner till sin smartphone. Kom tillbaka om en månad och bara lite över 3 % av dessa appar är fortfarande installerade.

Det är dags vårstädning(vårstädning) på din smartphone

Här är min syn på det: Kontrollera varje app på din smartphone och fråga dig själv när du använde den senast och när du tror att du kommer att använda den nästa gång. Var skoningslös och ta bort “sleepers” på din smartphone. Många av dessa applikationer kör bakgrundsprocesser som tar upp aktivt minne, lagring på din smartphone, datoranvändning kraft och data(ström och data) från din månadsbok distribution av teleoperatörer(operatörstilldelning) . Medium profil smartphoneanvändare(smarttelefonanvändare) berättar att vi klarar oss utan minst hälften av applikationerna som finns på våra smartphones.

Hur många appar har du installerat? Vilken sort(Vilka) appar använder du oftast? Du(Prövar) nya appar ofta, eller föredrar du att andra tar steget? låt oss(Låt oss) diskutera med hjälp av kommentarsformuläret nedan.

Apple iTunes och Google Play har vardera mer än en och en halv miljon appar tillgängliga för nedladdning på våra smartphones. Amazon och Windows arbetar sig mot en halv miljon smartphoneappar. Du skulle kunna uttrycka att alla våra smartphones är proppfulla med appar för, du vet, någon måste använda dem. När vi tittar på genomsnittliga användare av smartphones finner vi en annan verklighet. Passar din appanvändningsprofil med genomsnittet? Läs vidare för att ta reda på det.

Från musik till applikationer: miljontals alternativ och miljarder nedladdningar

Apple lyckades förvandla musikbranschen med sin iTunes onlinebutik. 2002 övertygade Steve Jobs cheferna från alla 5 stora skivbolagen att registrera sig för iTunes och erbjuda ett lagligt alternativ till vilda västern Napster, Kazaa och BitTorrent, som dominerade distributionen av musik på Internet. Apple skapade ett butiksutrymme med snäva kontroller och en vänlig design som gjorde det möjligt för alla att ladda ner och lyssna på musik oavsett deras datorkunskaper. Konsumenterna tog emot den nya butiken med entusiasm. Efter bara ett år sålde iTunes 70 % av all laglig musik online.

Några år senare, 2008, upprepade Apple detta tillvägagångssätt med applikationsvärlden. Distributionen av applikationer speglade bristen på online detaljhandelsorganisation som musikbranschen tidigare. Appar distribuerades online direkt av varje producent och du var tvungen att ange dina betalningsuppgifter vid var och en av dem när du bestämde dig för att ladda ner en app. Med utgångspunkt i den enorma framgången med sin iPhone-lansering 2007, kom Apple med sin App Store, som skapade en onlinebutik för appar. Apple införde snäva kontroller av vad appar kan eller inte kan göra på sina enheter och säkerställde ett enhetligt betalningssystem för vilket det behöll en rejäl provision.

Konsumenterna svarade återigen bra på den enkla, lättanvända App Store och utvecklarna värmde i sin tur snabbt upp möjligheten att snabbt nå ett stort antal kunder. I januari 2011 registrerade App Store den 10 miljarde nedladdningen av en app.

smartphone, appanvändning, statistik, trender, Google, Apple, Android, iOS

Google gick med i appbutiksloppet 2008. I en skruvad ordning lade de till möjligheten att köpa och ladda ner musik till Android efteråt, för att helt spegla Apples modell. Microsoft och Amazon gick med i samma modell ett par år senare. Speciellt Microsoft tog med appbutiken till de flesta stationära datorer i världen, när Windows Store lanserades som en del av Windows 8.

I smarttelefonernas värld dominerar appbutiker distributionen av appar till konsumenterna. De miljontals appar som finns tillgängliga i nätbutikerna och miljarderna nedladdningar skulle få oss att tro att varje smartphone är full av appar. Men är de det?

Vi är enkla människor när det kommer till smartphone-appar

iPhone har varit en fantastisk framgång när den lanserades, även om den bara hade ett fåtal appar som kom förinstallerade tillsammans med operativsystemet. Efter 7 år och miljontals applikationer som skapats för det, hur ser våra smartphones ut idag?

Här är några resultat baserade på undersökningar tidigt i år, av Localytics, Research Now och Pew Research Center:


  • Majoriteten av människor har bara ett fåtal appar på sina smartphones. 62 % av personer med en smartphone har som mest 20 appar på sina smartphones. För 30 % av smartphoneanvändarna hittar du som mest 10 appar. De flesta installerar inte många appar på sina smartphones.

  • Den faktiska användningen av apparna är ännu lägre. 81 % av smartphoneägarna använder högst 10 appar per vecka. 46 % av människor använder högst 5 appar.

  • Löfte gjort, löfte inte uppfyllt. Dessa enorma appbutiker måste vara det förlovade landet. Är de? Det visar sig att vi ger dem en chans och vi provar många appar, men den överväldigande majoriteten visar sig vara besvikelser. Efter bara en dags användning avinstallerar två tredjedelar av Android-användarna och tre fjärdedelar av iOS-användarna apparna som de just laddat ner på sin smartphone. Kontrollera en månad senare och bara lite över 3 % av dessa appar är fortfarande installerade.

Det är dags för vårstädning på din smartphone

Här är min syn på detta: verifiera varje app på din smartphone och fråga dig själv när använde du den senast och när tror du att du kommer att använda den nästa gång. Var skoningslös och avinstallera “sleepers” på din smartphone. Många av dessa appar kör bakgrundsprocesser som tar bort aktivt minne, lagring på din smartphone, processorkraft och data från din månatliga operatörstilldelning. Den genomsnittliga profilen för smartphoneanvändaren säger att vi klarar oss utan minst hälften av apparna vi har på våra smartphones.

Hur många appar har du installerat? Vilka appar använder du oftast? Testar du ofta nya appar eller föredrar du att låta andra ta steget? Låt oss diskutera med hjälp av kommentarsformuläret nedan.

Relaterade Artiklar

Back to top button