VHS-band är tillbaka på modet, här är varför (och det har ingenting att göra med Stranger Things)

VHS © © Delaney Van på Unsplash

Avsluta 4K Blu-Ray, DVD och strömningden nya videotrenden är VHS!

VHS lanserades i slutet av 70-talet och försvann gradvis på 2000-talet men verkar göra comeback idag.

VHS återkomst!

Om du växte upp på 80- eller 90-talet måste du en dag ha konfronterats med en VHS (för Video Home System). En kassett försedd med ett magnetband, som gjorde det möjligt att via en videobandspelare titta på den sista storfilmen mycket nyhyrd med VideoStore i hörnet, eller att spela in en sändning på tv.

Sedan flera år tillbaka har videospelsmarknaden varit en stolthet för ” retrogaming », med 8-bitars och 16-bitars spel som tar fart till höga priser och musiken gör detsamma med en återkomst av vinylformatet. Som du säkert har förstått är det på videomarknaden denna gamla goda VHS som är mycket populär bland samlare idag.

Återigen är det auktionshuset Heritage Auction som skapar rubriker, med försäljningen av en VHS av Tillbaka till framtiden prissatt till $75 000. Den senare tillhörde Tom Wilson, skådespelaren som spelar Biff Tannen.

Naturligtvis är 80-talet storsäljare populära, och om VHS av Rambo säljs för $22 500, det av Havständer såldes för $32.500. VHS av Goonies säljs för 50 000 USD, mot 23 750 USD för spökjagare.

Till dina videobandspelare och CRT-TV!

För att kunna njuta av en VHS med värdighet är det naturligtvis nödvändigt att ha en videobandspelare, som måste anslutas till en TV av CRT-typ. Och om skivspelare fortsätter att utvecklas idag är det en annan sak att få tag på en fungerande videobandspelare 2022.

Detta skulle inte hindra VHS-marknaden från att ta fart, med en vurm som är relativt lik den som träffar gamla videospelskassetter, vinyler, K7:or… En attraktion för ” årgång vilket påverkar många människor, ivriga att hitta inte bara föremålet utan också upplevelsen från förr.

De flesta samlare letar efter de ikoniska storfilmerna från 80/90-talet, om möjligt i originalutgåva. Det räcker med att säga att om du fortfarande har hemma en Stjärnornas krigav en Gremlinsav en Indiana Jonesav en Barbaren Conanav en OCH eller en ” Disney Classic i VHS-format skulle det senare i vissas ögon i alla fall kunna vara värt en mindre förmögenhet.

Observera att skaparna av Stranger Thingssom utspelar sig i hjärtat av 80-talet, överväger att släppa en VHS-version av serien.

Källa: Le Figaro

Relaterade Artiklar

Back to top button