Vetenskap: Så här imponerar du på dina vänner genom att gå på vattnet!

Ett knep för att förvåna vänner och familj som du kanske inte känner men som låter dig gå på vattnet!

Icke-newtonska vätskor: När materia är både fast och flytande!

Vi är inne på höjden av sommaren, en period då du inte behöver ge upp ett avkopplande dopp i havet eller poolen, men vad skulle hända om dina vänner såg dig gå på vattnet?

Den sista personen man vet hade lyckats med företaget går tillbaka till 2000 år sedan, känd som Jesus, men idag kommer vi att avslöja ett intressant knep för att lämna dina vänner mållösa!

Vätskor som svarar på fysikens lagar kallas newtonska vätskor, medan de som inte följer dessa regler kallas icke-newtonska vätskor.

På nätet och på sociala medier håller videoklippet på tre unga människor som är avsedda att gå i en pool ovanjord på att bli galen, och det är faktiskt vad som verkligen händer, men det finns ett knep som få människor känner till.

Genom att tillsätta majsstärkelse (majsstärkelse) med vatten får man en vätska som är både fast och flytande.

Detta kommer att bero på kraften som appliceras på ytan vid kontaktögonblicket.

Förutsatt att du måste gå in i en bassäng av den här typen kan du dyka försiktigt genom att gå in i den, medan om du utövar ett starkt tryck kan du gå på den!

För att göra detta experiment kan du använda en liten köksbehållare genom att lägga till 50 % av produkterna. Om du ska bli seriös kan du alltid gå till den första tillgängliga butiken och köpa en liten trädgårdspool och förbereda komposten inuti den.

På så sätt kommer du att lämna alla förvånade när de ser dig gå på vattnet.

Relaterade Artiklar

Back to top button