Vetenskap, kommer vi att se en förlängning av sommaren år 2100? Här är vad vi vet

Sommaren representerar säsongen av avkoppling par excellence. En stund för att koppla av från arbetsrutinen, spendera tid vid havet, ägna dig åt dig själv.

Vissa klarar inte av att vara för heta och den här nyheten kanske inte gör dem glada. Enligt nyare forskning, faktiskt, sommarsäsongen tenderar att bli längre och längre fram till 2100. Här är allt vi vet hittills.

Längre somrar till 2100? Forskarnas förutsägelse

Kinesiska forskare har publicerat en akademisk artikel med titeln “Förändrade längder av de fyra årstiderna genom global uppvärmning”jämför de dagliga klimatdata från 1952 till 2011.

Studien fann att sommaren gick från 78 till 95 dagar medan vintern blev kortare. Våren och hösten drog också ihop.

Därav varningen från forskare: om trenden fortsätter, sommaren kan vara sex månader till år 2100, medan vintern är mindre än två.

Tyvärr har denna förändring negativa effekter på miljöns hälsa, natur och fauna. Fåglar varierar i flyttmönster och växter dyker upp vid olika tidpunkter.

Negativa förändringar även för jordbruket och för människors hälsa, tvingade att andas in större mängder pollen. Och eftersom potentiella klimatförändringar fortfarande är en av de viktigaste frågorna, bör den inte underskattas.

Till och med Bill Gates hade inkluderat det som en möjlig orsak till en naturkatastrof, ännu värre än den nuvarande epidemin.

Allt som återstår är därför att övervaka situationen och förstå om de kinesiska forskarnas studier kommer att ha någon grund eller inte.

Relaterade Artiklar

Back to top button